İkinci Dünya Savaşı sırasında batan geminin aniden su üzerine çıkması herkesi şaşırttı

İkinci Dünya Savaşı sırasında batmış olan bir gemi, İtalya’daki bir nehirde ortaya çıkarak herkesi şaşırttı.

İkinci Dünya Savaşı'nda batmıştı, bir anda ortaya çıktı

1944'te, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan bombardımanıyla batan 55 metrelik bir mavna, şiddetli kuraklık nedeniyle İtalya'nın Gualtieri kentindeki Po Nehri'nde yeniden ortaya çıktı. Gemi, kuzeydeki Gualtieri köyü yakınlarında bulunuyor, Zibello adını taşıyor ve İkinci Dünya Savaşı sırasında odun taşımak için kullanılıyordu. Bir bombardıman sırasında yara alarak battığı düşünülüyor.

Geçmişte sadece pruvası su üzerinde görünürken, kuraklık nedeniyle sular çok fazla çekildiğinden dolayı artık tamamını görmek mümkün.

Yerel bir amatör fotoğrafçı olan Alessio Bonin, "Gemiyi, esasen hala kış olduğu Mart ayında bu kadar açıkta görmek çok etkileyiciydi" diyor ve ekliyor: “Yılın bu zamanında, asıl endişemiz eskiden nehir taşkınlarıydı, şimdi ise nehrin tamamen ortadan kaybolmasından endişe ediyoruz.

Bonin, mavnanın gövdesinin daha belirgin hale geldiği Mart ayında drone ile çekim yaptığını söylüyor. Batığın, Po nehrinin 110 günden fazla yağmursuz kalmasından sonra ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu nehir, ülkenin tarımına su göndermesi açısından önemli. Bazı bölgelerde nehir seviyesi o kadar düşük ki, insanlar kurumuş su yatağı boyunca yürüyebiliyor.