Bir anti-virüs şoku da Mac'e!

Windows kullanıcılarını zor durumda bırakan tehlike, şimdi de Mac kullanıcılarının başına iş açıyor!

Bir anti-virüs şoku da Mac'e!

Mac OS X kullanıcılarını bekleyen yeni bir tehlike kendini Mac Defender olarak tanıtıyor ve kullanıcıları bilgisayarlarına bu anti-virüsü yüklemeleri için ikna ediyor. Kendini anti-virüs programı olarak tanıtan virüs, kullanıcıların bilgisayarlarına arama motorları sayesinde ulaşıyor.

Özellikle Safari tarayıcısı kullanan Mac kullanıcılarını hedefleyen virüs, popüler aramalarda arama sonuçlarında üst sıralarda çıkıyor ve kullanıcı bağıntıya tıkladığında bilgisayarının virüslü olduğunu söyleyen bir yazıyla karşılaşıyor. Çok bildik bir yöntem olsa da, kullanıcıları kandırarak Mac Defender olduğunu söylediği bir anti-virüs programını kuran virüs, daha sonra ödeme için kredi kartı detaylarını istiyor.

Bu virüsün kendisini indirdikten sonra en azından otomatik olarak açmaması için, Safari'nin özellikler kısmından "güvenli dosyaları indirdikten sonra hemen aç" seçeneğindeki tiki kaldırmanız yararınıza olacaktır.

Bu virüs bilgisayarıma girdi ne yapacağım?..

Bu virüs bilgisayarıma girdi ne yapacağım?..
Sahte anti-virüsler artık Mac kullanıcılarının da kabusu...

Bu uyarıda sizin için çok geç kaldıysak ve virüs bilgisayarınızda çoktan yer edindiyse. Şimdi anlatacaklarımızla virüsten kurtulmanız mümkün. Öncelikle Uygulamalar - Hizmetler - Etkinlik Monitöründen MacDefender veya benzeri isimli tüm çalışmaları durdurun. Daha sonra MacDefender'ın tekrardan açılmayacağına emin olmak için Kitaplık - Başlangıç imgeleri - Başlatma aracı ve Kitaplık - LaunchDaemons'dan tüm Mac Defender işlemlerini silin. Uygulamalara tekrar gidin ve uygulamayı silin, son indirdiğiniz dosyalara gidin ve buradan .zip dosyasını ve uygulamayı bularak silin, MacDefender'ın olabileceği yerleri aratarak silin ve çöp kutunuzu boşaltın.

Okuyucu Yorumları