Bir ayda en fazla kaç SMS atabilirsiniz?

Bir ayda 14.528 adet SMS gönderirseniz faturanız kaç sayfa olur? İşte sorunun canlı yanıtı...

2 dakikada 1 SMS!

Geçtiğimiz günlerde teknoloji bültenlerine düşen bir haber, bu kadarı da olmaz artık dedirtecek türdendi. Hardesty ailesinin küçük kızı Reina, ki o henüz 13 yaşında, sadece bir ay içerisinde 14.528 adet SMS göndererek büyük bir rekora imza attı. Ay sonunda eline 440 sayfalık bir AT&T fatura bilgisi gelen baba Greg Hardesty ise faturalandırmada bir yanlışlık olabileceğini düşünerek faturadaki ayrıntılı bilgileri yeniden hesapladı; ancak ortada bir yanlışlık olmadığını da çok geçmeden kabul etmek zorunda kaldı.

Her gün telefonuyla yaklaşık 484 SMS gönderen Evin küçük kızı Reina, ay içinde neredeyse her iki dakikada bir SMS çekmeyi başarmıştı. Bu durumda akla takılan soru ise şu: Baba Greg, bu 440 sayfalık fatura için ne kadar ödemede bulunacak?

Bilindiği gibi cep telefonu operatörlerinin birçoğu, abonelerine sundukları çeşitli tarifelerle gün ya da ay içerisinde abonelerin belirli bir sabit ücret üzerinden sınırsız konuşma yapabilmesini ya da sınırsız sayıda mesaj gönderebilmesini mümkün kılıyor. Baba Greg Hardesty de ay içerisinde neredeyse 900 SMS gönderdiğinden dolayı AT&T'ye ayda 30 Dolarlık bir sabit ücret ödeyerek sınırsız SMS tarifesinden faydalanıyordu. Bu nedenle baba Hardesty, sadece bir ay içinde yaklaşık 14.528 adet SMS gönderen Reina için de kullanmış olduğu tarife gereği AT&T'ye sadece 30 Dolarlık bir ödemede bulunacak.

Okuyucu Yorumları