Bir bakışta Galaxy S5!

Henüz hakkında resmi açıklama yok ama Galaxy S5 hakkında inanılmaz iddialar ortalıkta cirit atıyor!

Bir bakışta Galaxy S5!

Samsung'un yeni telefonu Galaxy S5'in muhtemel çıkış tarihi yaklaşıyor. Duyumlara göre, Samsung telefonu Şubat 2014'teki Mobile World Congress sırasında tanıtacak.

Ancak asıl heyecan verici detay, Samsung'un yeni telefonda iris tarama sistemini kullanma ihtimali. Böylece Samsung, Apple'ın yeni kullanmaya başladığı parmak izi tarama teknolojisini tarihin tozlu sayfalarına gömerek, telefon güvenliği konusunda çığır açmaya çalışacak. İris tarama teknolojisine sahip telefonlar, başka birinin eline geçtiğinde çalışmayacak veya sahibi hala telefona bakarken ekran kararmayacak ya da sahibinin gözü artık telefona beli bir süre odaklanmadığında, telefon otomatik olarak ekranı kilitleyecek. Dolayısıyla, bu teknolojinin hem kullanım alışkanlıklarını hem de telefon güvenliğini çok olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ayrıca telefonun QHD ekrana sahip olması da bekleniyor. Bu da, 1080p çözünürlükten daha yüksek bir ekran demek. Ekran çözünürlüğünün muhtemelen 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüğünde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2.5GHz hızında 64-bit işlemcili ilk Android telefon olması da muhtemel. 5,5 inç boyutunda bir dev olacağı konuşulan telefonun ayrıca piyasadaki ilk 4 GB RAM'lı telefon olacağı da iddia ediliyor.

Son olarak, S5'in, Galaxy Round'da kullanılan kavisli yapının daha da ileri götürülmüş bir hali ile karşımıza çıkabileceği söyleniyor. Ama bizce S5'te kavisli bir yapı görme ihtimalimiz, yok denecek kadar az...

Okuyucu Yorumları