Bir basınca duyarlı ekran patenti daha!

Bu ekran teknolojisi, iPhone 6'ya belki yetişmeyecek ancak onu gelecekteki iPhone'larda görebiliriz!

Gelecekteki iPhone'lar...

iPhone 6 hakkındaki iddialar, genellikle ekranı ekseninde ortaya çıkıyor. Şimdi ise, Apple'ın bir süredir dedikodusu yapılan basınca duyarlı ekranı hakkında yeni bir patent daha ortaya çıktı. Ancak bu patentin iPhone 6'da yer bulması pek mümkün görünmüyor. Daha sonraki modellerde ise yer bulacağı kesin gibi...

Basınca duyarlı ekran, kızılötesi ışık ve kapasitif dokunmatiklerle parmağınızın ekrana ne kadar basınç uyguladığını ölçebilecek. Böyle bir işlev, iPhone ve iPad'e başta oyunlar olmak üzere birçok alanda yepyeni olanaklar sunabilir.

Patente göre teknoloji, yağlanmış parmakları doğru algılamakta da sorun çekmeyecek. Teknoloji, ekrandaki parmak izi ve suyu algılayabilecek. Bilinen, Apple'ın patent başvurusu dışında teknoloji için henüz çok fazla şey yapmadığı. Bu nedenle basınca duyarlı ekranlar, çok yakın bir zamanda ortaya çıkmayabilir.

Apple, basınca duyarlı ekran teknolojisi için daha önce de bir patent almıştı. Bu yüzden iPhone 6'da olmasa da, teknolojinin gelecekteki iPhone'larda kendine yer edinmesi olası.

Okuyucu Yorumları