Bir büyük isim daha Twitter'a katılıyor!

Yeniden yapılanma sürecinde olan sosyal ağ devi, önemli bir ismi daha kadrosuna kattı...

Twitter'a bir büyük isim daha

Twitter'ın yeni CEO'su Jack Dorsey'in, kurul için yerine yeni birini bulması çok uzun sürmedi. Sosyal ağ firması, Google'ın eski CBO'su (chief business officer) Omid Kordestani'yi yeni şirket başkanı olarak açıkladı ve Dorsey, bu duyuruyu bir seri tweet aracılığı ile gerçekleştirdi. Kordestani'nin görevlerinin arasında Twitter'ın yönetici ekibine liderlik yapmak ve kurul üyeleri ve çalışanların seçimine yardımcı olmak da bulunmakta.

"Omid, kendini kanıtlamış ve tecrübeli bir lider, bana ve liderliğimize direkt olarak yardımcı olacak ve koçluk yapacak ve en iyi kişileri Twitter'a almamıza yardımcı olacak" cümlesini kuran Dorsey, mükemmel bir kurul başkanının, yönetim kurullarını "Dünya'nın en iyisi" haline getirme çalışmalarının devamı için ilk adım olduğunu da belirtti.

Kordestani duyurusu, Twitter'ın daha geniş bir kitleye hitap etme ve daha fazla reklam parası kazanma çabalarının ciddi bir şekilde sürdüğü bir döneme denk gelmekte. Şu anda Twitter, aylık olarak 316 milyon aktif kullanıcıya sahip ve bu sayı, Facebook'un 1.5 milyar kullanıcısının beşte birine ancak yaklaşırken, Instagram'ın 400 milyon kullanıcısının da altında kalıyor. Kordestani'nin LinkedIn profiline göre kendisi Google'ın işe aldığı 11. çalışandı ve Google'ın oldukça karlı arama reklamı işinin şekillenmesine büyük katkıda bulundu.

Ancak bu yeni lider duyurusu, Twitter'ın bu ay gerçekleştirdiği firma içindeki büyük değişimlerden sadece biriydi. Geçtiğimiz hafta Twitter'ın yönetim kurulu Dorsey'i CEO olarak seçmişti ve Dorsey, ilk CEO olarak yedi yıl önce kovulmasının ardından koltuğa geri dönmüştü. Salı günü de Twitter'ın 336 çalışanı, küresel iş gücünün yaklaşık olarak yüzde 8'i, işten çıkarılmıştı.

Hizmeti beğenmeyen kişileri kendine çekebilmek adına sosyal ağ, yine geçtiğimiz hafta, heyecanla beklenen "Moments" (Anlar) özelliğini devreye sokmuştu. Moments özelliği, düzenlenen tweet'leri, videoları ve konserler, spor müsabakaları ve önemli haberler gibi büyük olayları bir araya toplamakta.

Twitter'da daha önceleri pek aktif olmayan Kordestani, Dorsey'in yanı sıra Adam Bain ve Anthony Noto ile çalışmak için ve Twitter'ın büyümesine yardımcı olmak için heyecanlı olduğunu bir tweet aracılığı ile duyurdu: "Muhteşem bir işin yanı sıra aynı zamanda Dünya'yı değiştiren bir firmada bulunmak nadir bir şans."

Okuyucu Yorumları