Bir dev daha eski konsollara "hayır" dedi!

Oyun devinden, Xbox 360 ve Playstation 4 sahiplerini üzecek bir açıklama geldi...

Oyun devi bu konsolları sildi

Mevcut konsollar giderek yaşlanıyor ve oyun pazarı şiddetle yeni konsolların çıkacağı günü bekliyor. Bu duruma verilecek iyi örneklerden bir tanesiyse geçtiğimiz günlerde bir internet sitesine röportaj veren Frank Gibeau'nun söyledikleri oldu.

EA'ın marka müdürü koltuğunda oturan Gibeau, günümüzde bulunan konsollar için üretilecek herhangi bir fikri mülkiyetin, kısacası ürünün, büyük bir hata olacağın dile getirdi. Sorulan tüm sorulara samimiyetle cevap veren Gibeau, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bir donanımın sonuna geldiğini bile bile onun için ürün yapmak yanlış bir hareket olacaktır. Siz de konuya vakıfsınız ve eğer biraz inceleyecek olursanız, yeni donanımlar için var oldukları ilk 24 ay boyunca ürün üretildiğini görebilirsiniz."

Kısacası EA, mevcut konsollar için yeni oyun serileri geliştirmeyecek. İşin güzel yanıysa Gibeau'nun bir sonraki jenerasyon olacak platformlar için şimdiden üç farklı oyun üzerinde çalışıldığını söylemesi oldu. Xbox 720 ve PS4'ü yakından gördüğünü de sözlerine ekleyen marka müdürü, pek tabi konu hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

Okuyucu Yorumları