Bir efsane, bir oyun ve tepki: Kim haklı?

Nirvana'nın intihar eden efsane solisti Kurt Cobain bir oyunda kullanıldı; ortalık fena karıştı...

Efsaneye saygısızlık mı?

Krist Novoselic ve Dave Grohl eski Nirvana üyeleri. Ve gruplarından Kurt Cobain'in Guitar Hero 5'te yer almasına oldukça bozulmuş durumdalar.

Sanal Kurt Cobain'in oyuncular tarafından kullanılarak başka grupların parçalarını çalması Krist ve Dave'in hiç hoşuna gitmemiş. 1994'te intihar eden sanatçının oyunda yer almasını doğru bulmayan eski grup arkadaşları "Kurt'un diğer sanatçıların müziğini çalmasını ve diğer çizgi film gibi karakterlerle müzik yapmasını izlemek gerçekten zor. Biz onun daha iyisini hak ettiğini düşünüyoruz" dediler.

"Kurt'un imajının iki Nirvana parçasında kullanıldığını biliyorduk. Ancak oyuncuların karakteri açarak kullanabildiğini bilmiyorduk. Böylece karakter oyuncunun istediği herhangi bir parçayı çalmakta kullanılabiliyor. Activison'dan doğru şeyi yapmasını ve Kurt'un karakterini yeniden kapatmasını istiyoruz."

Kurt Cobain'in dul eşi Courtney Love ise, Cobain'in dijital bir benzerinin kullanılmasını asla tasvip etmediğini söyledi. Fakat Activision da elinde Courtney Love'un imzaladığı lisans haklarının olduğunu söylüyor ve geri adım atacak gibi görünmüyor... Bakalım eski eş ve grup elemanları bu durum karşısında ne yapacak?

Okuyucu Yorumları