Bir galaksi yamyamlık yaparsa...

Andromeda galaksisinin sürekli genişlemesinin sebebi bulundu! İşte Andromeda'nın sırrı...

Andromeda'nın sırrı...

Bilim adamları bir süredir sürekli genişlediği tespit edilen Andromeda galaksisinin bunu nasıl gerçekleştirdiğini araştırıyordu. Sonunda uluslar arası bir bilim adamları topluluğu galaksinin genişlemesinin sırrını resmen keşfettiler.

Andromeda genişlerken, civarındaki cüce galaksileri kendi bünyesi içine alıyor ve sürekli olarak daha da genişliyor. Bilim adamları Andromeda'nın Dünya'ya oldukça yakın olması sayesinde bu süreci rahatlıkla gözlemleyebildiklerini açıkladılar.

Dünya'ya yaklaşık 2,5 milyon ışık yılı uzakta bulunan Andromeda'nın diğer galaksilere karşı sürdürdüğü yamyamlığının ise, galaksinin içerisinde bulunması mümkün olmayan özelliklere sahip gezegenlerin tespit edilmesi sayesinde ispatlanabildi.

Andromeda'nın yakının bulunan Triangulum adlı diğer bir galaksinin yapısının ise Andromeda'ya doğru uzuyor olmasının, yamyam galaksinin yeni hedefinin Triangulum olduğunu ortaya koyuyor. Bilim adamları eğer bu yakınlaşma devam ederse bir süre sonra iki galaksinin tamamen birleşmesinin mümkün olacağını iddia ediyorlar.

Okuyucu Yorumları