Bir Gerçek Mi Yoksa Göz Korkutma Mı?

Vista'ya yüklenen Lotus Notes, Yahoo veya Gmail gibi mesaj programları virüslere açık sağlıyor.

Komplo Teorisi mi?

Güvenlik şirketi Sophos'tan yapılan açıklamaya göre, Windows Vista işletim sistemi üzerine kurulacak olan Lotus Notes, Yahoo WebMail ve Google (Gmail) uygulamaları 2004'ten beri bilinen 3 virüsün sisteme girişini sağlıyor. İçlerinden ikisinin ismi Netsky-D MyDoom-O olan bu virüsler 2004 yılından beri biliniyor.

Microsoft'un eş başkanı ve Vista geliştirme sorumlusu Jim Allchin, 7 yaşındaki oğlunun bile Vista'yı antivirüs programı olmadan kullanabileceğini söylerken, buna karşılık olarak Sophos'tan Carole Theriault, Vista'yı antivirüssüz kullanarak virüs bulaşma riski almak istemeyeceğini açıkladı. Ayrıca, "Vista iyi bir işletim sistemi" diyen Carole Theriault sözlerine şöyle devam etti; "Evet Vista iyi ancak güvenlik konusunda pek de bizi tatmin etmedi, zira bu konuda öyle büyük yenilikler sağlamıyor. Antivirüs programları, güvenlik duvarı ve güncelleştirmeler kullanılırsa bir nebze güvenli denebilir". Microsoft tarafından da henüz bir açıklama yapılmış değil.

Bir de bu olayın danışıklı dövüş olma ihtimali var. Şöyle düşünün. Microsoft, Vista'nın çekirdek erişimini tamamen devredışı bırakabilecek ve ancak kullanıcı izni ile ulaşıma izin verecek bir sistem oluşturduğunu duyurmuştu. Bunu duyan antivirüs şirketleri, bu sistemin rekabet açısından engelleyici bulup dava açacaklarını söylemişlerdi. Geldiğimiz noktada Sophos'un, ürünlerini satabilmek amacıyla böyle bir konuda beyan vermesi ihtimali hiç de yadsınacak durumda değil. Peki Microsoft neden sessiz kalıyor? Orasını da açıklamak için Microsoft'un her alanda kaybettiği pazar payını gösterebiliriz. Zira Microsoft sessiz kalarak bir anlamda Sophos söylediklerini doğrular gibi görünse de aslında şöyle bir mesaj veriyor. Bu programları kullanmayın! Bir an olayın bu yönünü düşünün, siz de hak vereceksiniz.

Okuyucu Yorumları