Bir hile skandalı daha mı?

Volkswagen'in ardından, bir otomotiv devi daha, dünyayı sallayan skandala ortak olabilir!

Bir skandal daha mı?

Fransız otomobil üreticisi Renault, Volkswagen'in yaşadığına benzeyen bir emisyon skandalıyla karşı karşıya olabilir. Telegraph'da yer alan habere göre, firma yetkilileri Renault ofislerinin Fransa'nın yolsuzlukla mücadele birimleri tarafından basıldığını iddia etti. Söz konusu birimden gelen uzmanların belirli araç modellerine yerleştirilen motor kontrol üniteleriyle ilgilendikleri belirtildi. Uzmanların ayrıca firmanın birçok yöneticisinin de kişisel bilgisayarlarını incelemeye tabi tuttukları söyleniyor.

Bütün bu gelişmeler doğal olarak Renault hisselerini de olumsuz bir biçimde etkilemiş durumda. Bloomberg, firmaya dair henüz doğruluğu kanıtlanmamış bu skandalın Renault hisselerinde yüzde 20 oranında bir düşüşe neden olduğunu duyurdu.

Renault'dan konuyla ilgili yapılan son resmi bir duyuruya göre firmanın araçlarında emisyon hilesi olmayan cihazlar kullandığından emin olmak adına Fransa'nın bazı resmi düzenleyici kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığı belirtildi. Ancak bu işbirliğinin sonunda ne olacağı gerçek bir bilmece...

Okuyucu Yorumları