Bir internet dahisi İstanbul'a geldi

Hepimizin yakından tanıdığı sosyal ağların yaratıcısı Jason Goldberg yeni projelerini duyurdu.

İnternet dahisi Türkiye'de

Web 2.0 alanında yaptığı yatırımlarla internet sektörüne dinamizm getiren ve socialmedian satın alınma süreciyle birlikte XING AG'ye katılan sanal dünyanın yaratıcı çocuğu Jason Goldberg Türk internet ve iş dünyası ile buluştu.

İnternet girişimlerine ve geleceğine dair bilgiler veren Goldberg, XING Open Social platformunu da duyurdu.


Borsaya kote edilen ilk Web 2.0 şirketi ve Avrupa'nın lider iş ağı olan XING ekibine Üründen Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Jason Goldberg, Türk internet ve iş dünyasıyla bir araya geldi. Seri girişimci olarak pek çok internet platformuna imzasını atan Goldberg, Open Social uygulamaları platformundaki yeni gelişmeleri ve internet dünyasına dair fikirlerini katılımcılarla paylaşırken, internette şirket kurmak isteyenleri aydınlatacak bilgiler de verdi.

Bugün düzenlenen ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Jason Goldberg, kuruculuğunu ve CEO'luğunu yaptığı sosyal haber ağı Social|Median'ın öyküsünü anlatırken, içinde bulunduğumuz dönemin internette iş kurmak için en iyi dönem olduğuna değinerek, kullanıcıları yeni birer AR-GE departmanına dönüştürmenin yolları hakkında ipuçları verdi.

Herkes Xing içi uygulama geliştirebilecek

Herkes Xing içi uygulama geliştirebilecek

XING'in Türkiye'de Open Social platformunu başlattığını açıklayan Golberg, dileyen tüm uygulama geliştiricilerin kendi uygulamalarını geliştirip XING üzerinde duyurabileceğini ve artık yeni yazılımları kullanıcı isteklerinin belirlediğini vurguladı. Sosyal medyayı da içine alan XING'in geliştirdiği iki uygulamayı tanıtan Goldberg, birkaç hafta içinde 30 yeni uygulamayı daha hayata geçireceklerini söyledi. Goldberg bu doğrultuda, yeni iş ve kariyer fırsatları yaratırken XING platformunun Open Social uygulamalarını nasıl kullandığına ve bunun Türkiye için taşıdığı öneme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşması sırasında Avrupa'nın lider iş ağı XING'ten örnekler veren ve sürekli büyüyen üye sayısı, kârlı iş modelleri ile XING'in küresel krizde kazananlardan olduğunu ifade eden Jason Golberg, özellikle Türkiye'deki üye profesyonellerin bu sayede Almanya'da 2 milyonu aşkın iş ortağıyla, dünya genelinde ise 190 ülkede 7,5 milyona yakın potansiyel ticaret ortağıyla iletişime geçebildiklerini söyledi. XING üyelerinin gerek Türkiye'deki gerekse Avrupa'daki ekonomik merkezlerle kolay ve hızlı bir şekilde irtibata geçebildiklerini belirten Goldberg, 16 dilde yayın yapan XING'e üye Türk girişimcilerinin herhangi bir dil kısıtlaması olmadan ve sınırlara takılmadan uluslararası alanda iş kurma ve yönetme imkânı bulduklarını da vurguladı.

Yüzde 60 aktiflik oranıyla son derece etkin kullanılan ve 124 milyon bağlantıyı içine alan XING platformunda 600.000 ücretli üye, 22.000 grup bulunuyor.90.000 XING etkinliğinde yer alan katılımcı sayısı ise 460.000 rakamına ulaşıyor.

"Ship it" sloganıyla yol çıkan ve 'kullanıcılar en iyisinin bilir' ilkesiyle hızlı, minimum koşul gerektiren ve geri bildirimlerden yararlanma imkanına sahip bir platform olarak öne çıkan XING, Türk şirketlerinin milyonlarca profesyonele ulaşması için büyük bir fırsat sunuyor.

Jason Goldberg hakkında

Jason Goldberg hakkında

2004-2007 yılları arasında Jobster'ı kuran ABD'li internet girişimci Jason Goldberg daha önceleri AOL Time Warner'da yöneticilik yaptı. ABD'li T-Mobile firmasında Stratejik Planlama ve İş Geliştirme'den sorumlu yönetici pozisyonunda ve 1993-1998 yılları arasında ise Washington DC'de Beyaz Saray'da görev aldı.

Standford Üniversitesi'nden işletme yüksek lisansına sahip olan Goldberg'in kurucusu ve CEO'su olduğu sosyal haber ağı Social Median, 2008 Aralık ayı itibariyle XING bünyesine katıldı.

XING hakkında
7,5 milyonu aşkın üyesiyle Türkçe dahil 16 dilde yayın yapan XING, profesyonellere yönelik " iş ağı" alanında Avrupa lideridir. Hedef kitlesi olan "dünya çapındaki iş insanları"na odaklanarak, bu alanın ihtiyaçlarına uygun, özel olarak geliştirilmiş hizmet ve işlevler sunan XING, iş bağlantılarının oluşturulmasını ve mevcut bağlantıların yönetimini çok kolaylaştıran bir çevrimiçi platformdur. XING, ağ bağlantılarının ve üyeler arasındaki profesyonel bağlantıların yaratılması ve geliştirilmesi için ortam sağlarken, sayısı 26.000'i aşan uzman grubu ve tüm dünyada düzenlenen 90.000'den fazla ağa erişebilen üyelerinin bağlantıları aracılığıyla yeni iş ve proje fırsatlarının oluşturulmasına da olanak sağlıyor. XING AG, Aralık 2006'da başarıyla borsaya giren ilk ve tek web 2.0 şirketi olma özelliğini de taşıyor. XING AG, Hamburg'daki merkezinin dışında Barselona, Pekin, İstanbul ve Milano'da temsil ediliyor.

Okuyucu Yorumları