Bir iPhone devimi daha geliyor...

iPad ve iPhone için hazırlanan bu uygulama, çok önemli bir yeniliği de beraberinde getiriyor...

Bir iPhone numarası daha!

Bir görüntüyü 360 derece olarak incelemeye olanak veren panaromik resimler ile ilgili sorun, bu resimlerin ancak yatay olarak yan yana eklenmiş ve sonsuz hissi veren bir şekilde sunulabiliyor olması. Her ne kadar bir alanı 360 derecede tüm açılardan görüntüleyebiliyor olsa da, yana doğru uzayan görüntü gerçeklikle çok fazla uyuşmuyor. Buna rağmen yine de büyük ilgi görüyor. ABD'de yeni açılan bir firma ise bu konuda çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın geliştirmekte olduğu Bubbli adlı bir iPhone ve iPad uygulaması, ivme ölçer sayesinde cihazın ekranına dokunmaya bile gerek kalmadan, sadece hareket ettirerek panoramik görüntüyü aynı bir pencereden bakar gibi görüntülemenize olanak veriyor.

Şu an için sadece 2 çalışanı olan firma geçtiğimiz günlerde bir yatırım firmasından tam 2 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu maddi imkan sayesinde hemen eleman aramaya başlayan firma, 1 ayı geçmeden uygulamayı dünyayla paylaşabilmeyi umuyor.

Uygulamanın detayları henüz çok net değil. Firma tarafından tek açıklanan Bubbli'nin cihazın hareketini algılama özelliğini kullanarak, panaromik görüntüleri cihazı hareket ettirerek farklı açılardan inceleme imkanına sahip olduğu. Fakat bu bile yeterince heyecan verici bir yenilik. Eğer uygulamanın piyasaya çıkmasını beklemeden göz atma şansı yakalamak istiyorsanız, şu adresten web sitesine e-posta adresiniz ile kayıt olabilir ve beta kullanıcıları arasında yer almak için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları