Bir itiraf daha: "Bizi de hack'lediler!"

Apple ve Facebook'tan sonra, bir diğer dev şirket de itiraf etti: "Evet; bizi de hack'lediler!"

"Bizi de hack'lediler!"

Son günlerde pek çok popüler internet sitesi ve bilişim firması, sanal saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını iddia ediyor. Apple, Facebook, New York Times ve The Wall Street Journal siteleri, kaynağı henüz belirlenememiş saldırılara uğradıklarını iitraf ederken, Twitter bir saldırı rapor etmemesine rağmen kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini rica etti. Sanal korsanların hedefi olduğunu iddia eden firmalara ise bir yenisi daha eklendi: Microsoft.

Cuma günü yapılan açıklamada, "İncelemelerimiz sırasında, Mac birimimizdekiler de dâhil olmak üzere az sayıdaki bilgisayara, diğer kuruluşların rapor ettiklerine benzer yöntemler kullanılarak kötü amaçlı yazılım bulaştırıldığını tespit ettik" deniyor. Apple ve Facebook siteleri, Java platformundaki bir açık nedeniyle saldırıya uğramışlardı.

Firma müşterilerine ait verilere bir zarar geldiğini gösteren herhangi bir delil olmadığını belirten yetkililer, incelemelerin devam ettiğini söylerken, saldırıların kaynağına dair bir fikir beyan etmiyorlar. Apple, New York Times ve The Wall Street Journal, saldırıların Çin kaynaklı olduğunu gösteren ipuçları elde ettiklerini iddia etmişti.

Okuyucu Yorumları