Bir kez daha: Mac mi PC mi

Cevabı bir türlü bulunamayan bu soru bir kez daha gündemde: İşte yeni araştırma ve ilginç sonuçlar.

Bir kez daha: Mac mi PC mi

Yıllardır devam eden tartışmada Mac ve PC'ler pek çok kullanıcı ve uzman tarafından defalarca incelendi. Hemen her kullanıcının kendine göre bir görüşünün olduğu bu tartışmayla ilgili olarak sıra şimdi de; 3 milyon abonesi bulunan, ABD'nin saygın tüketici dergisi Consumer Reports'a geldi. Consumer Reports (CS) özel olarak hazırladığı raporunda Mac ve PC'leri hem performans, hem de fiyat konusunda inceledi.

Araştırmada öne çıkan gerçek, hemen hemen her performans incelemesinde Macintosh bilgisayarların rakiplerine üstün gelmesi oldu. Örneğin MacBook Air, CS tarafından 100 üzerinden 60 puan aldı ve karşılaştırıldığı HP dv3-1075'i 5 puan ile geçti. CS'nin dikkat çektiği nokta ise HP'nin ABD satış fiyatının 850 dolar, MacBook Air'in ise 2300 dolar olması.

Diğer tarafta 17 inçlik MacBook Pro 100 üzerinden 80 puan aldı ve karşılaştırıldığı Dell Studio S17-162B sadece 64 puanda kalabildi. Burada ise Dell'in 750 dolar, MacBook Pro'nun ise 2800 dolar olduğuna da dikkat çekildi.

Consumer Reports sonuç olarak Mac'lerin çok daha performanslı cihazlar olduğunu ama fiyatlarının aşırı pahalı olması nedeniyle PC'lere tam olarak üstünlük sağladıklarını söylemenin zor olduğunu belirtti.

Bakalım Apple'ın bu konudaki son girişimleri bu durumu değiştirmeye yetecek mi...

Okuyucu Yorumları