Bir rekor da PlayStation 4'ten!

Sony'nin, Xbox One'ın ABD'deki ezici üstünlüğüne cevabı karşı kıyılardan geldi...

Bir rekor da PS4'ten!

Sony, Xbox'ın Amerika'daki "Black Friday" satışlarındaki başarısına karşı kıyılardan, Birleşik Krallık'tan cevap verdi. İlk 48 saatinde 250.000 adet satan PS4, Birleşik Krallık'ın en hızlı satan konsolu ünvanını eline geçirmiş oldu.

MCV'nin market kaynaklarına göre, Sony'nin konsolu, Xbox One'ın 150.000 adetlik açılış performansını, çeyrek milyonun üstünde satarak ve 87 milyon pound gelir getirerek adeta "gömdü." Bu noktada belirtmek gerek ki, Sony bu başarısını, PS4'ün Birleşik Krallık içerisinde sınırlı bir erişilebilirliğe sahip olmasına rağmen elde etti. Herkese yetecek sayıda bulunsaydı, nelerin olabileceği ise, her zaman merak edilen bir soru olarak kalacak.

Bu rekor satış, daha önceleri yine Sony'ye ait olan PSP'nin sahip olduğu 185.000 adetlik satış rekorunu geçerek yeni limiti belirlemiş oldu. PSP konsolu ilk olarak 8 yıl önce piyasaya sürülmüşdü.

Tabii ki Xbox ve PS savaşı henüz sonlanacak değil. Amerika cephesinde Black Friday satışları ile öne geçme adına büyük bir adım adan Xbox, Birleşik Krallık cephesinde Sony tarafından hezimete uğramış gibi gözüküyor. Atlantik Okyanusu'nun iki tarafında da sürmekte olan savaşın sonucunu belirlemek için henüz çok erken ancak görünen o ki Britanyalılar başta olmak üzere Avrupalılar, daha ucuz ve oyun merkezli olan PS4'ü tercih ederken, Amerikalılar bir miktar daha fazla ücret ödeyerek Xbox'ı ve sunduğu seçenekleri tercih ediyorlar.

Okuyucu Yorumları