Bir sanal gerçeklik gözlüğü de Panasonic'ten!

Son dönemde çok fazla görmeye başladığımız bu cihazların üzerinde, artık Panasonic markası da olacak

Sıra geldi Panasonic'e...

Bundan çok da uzak olmayan bir geçmişte, sanal gerçeklik gözlüğü dendiğinde akla sadece Oculus Rift ismi geliyordu. Akabinde Sony, Project Morpheus isimli cihazı ile çıkageldi ve kısa sürede her yanımız sanal gerçeklik gözlükleri ile çevrelendi. Özellikle son bir yıllık sürece baktığımızda, Google ve LG gibi teknoloji devi isimlerin sanal gerçeklik ürünleri üzerine yoğunlaştığını görebiliyoruz.

Şimdiyse Japon devi Panasonic, öyle görünüyor ki sanal gerçeklik savaşına hazır. Kendi sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtan Panasonic, Google Cardboard ve Gear VR'dan daha ziyade, Rift ve Morpheus'a benzeyen bir ürünü gözler önüne serdi. An itibarıyla sadece bir prototip olan ürün, yapılan açıklamaya göre 75 kare/saniye ekran yenileme hızına ve 90 derecelik görüş açısına sahip.

Panasonic, Samsung'un Project Beyond isimli ürününe benzer şekilde, "omnidirectional" yani tüm yönlere hakim bir kamera kullanacak. Çıkış tarihi için net bir şey söylenmemiş olsa da, cihazın 2020 yılında gerçekleştirilecek Tokyo Olimpiyat oyunlarında kullanılmasının hedeflendiği söyleniyor...

Okuyucu Yorumları