Bir sonraki Android'den beklediklerimiz!

Yeni bir Android sürümünü halen tanıtmayan Google, bir sonraki Android'de neleri "tamir etmeli?"

Yeni Android'de neler olmalı?

I/O etkinliğinde Android'in yeni sürümünden hiç bahsetmeyen Google, her ne kadar bir seri yenilik tanıtsa da bizleri biraz üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Android 4.3 belki de çok yakın, ancak biz popüler platformdan 4 dileğimizi sıralamak istedik. Sadece sıralamakla da kalmadık, görmek istediğimiz bu işlevleri uygulamalar yoluyla, hemen şimdi nasıl elde edebileceğinizi de anlattık.

Daha akıllı bir kilit ekranı

Android'in gelişmiş kilit ekranına artık widget'lar ekleyebiliyoruz. Ancak en çok kullandığımız uygulamaların kısayolları, uyarılar ve hatta fazlasını kilit ekranına ekleyebilmek gerçekten hoş bir geliştirme olurdu. Bunu şimdilik sadece birkaç uygulamada yapabiliyoruz.

Kilit ekranınızı geliştirmek için ücretsiz bir uygulama olan Dashclock'tan faydalanabilirsiniz. iOS benzeri bir arayüz arıyorsanız, LockerPro'yu denemelisiniz (4 dolar).

Ayar profilleri ve bütün bir mesajlaşma sistemi

Ayar profilleri ve bütün bir mesajlaşma sistemi

Ayar profilleri

Android birçok görevi kendisi hallederek zaman kaybetmenize engel oluyor. Ancak platform, varsayılan haliyle ayarlarını bulunduğunuz konuma göre değiştirmiyor. Custom ROM Cyanogenmod'da bu seçenekler bulunuyor. Ancak telefonunuz Cyanogenmod'u desteklemiyorsa, dolarlık Setting Profiles'ı deneyebilirsiniz. Uygulamanın bir Lite sürümü de var.

Bütün bir mesajlaşma sistemi

Google Voice ile metin mesajları gönderip alabiliyor, çağrılara cevap verebiliyorsunuz. Voice harika bir hizmet olsa da, uzun zamandır önemli bir güncelleme görmedi. Apple'ın iOS platformu ise iMessage ile tek bir mesajlaşma sistemi sunuyor. Android'in de Google Voice'i bir adım ileri taşıyarak MMS ve toplu mesaj desteğini ona eklemesi, faydalı bir geliştirme olacaktır diye düşünüyoruz.

Google Voice'in sunduğu ek işlevlere bir alternatif arıyorsanız, MightyText'i deneyin. Uygulama, herhangi bir bilgisayardan veya tabletten metin mesajlarınıza ulaşmanıza izin veriyor.

Daha kolay uygulama yönetimi

Uygulamaları Google Play'den yüklemekte ve giriş ekranını düzenlemekte herhangi bir sorun yaşamıyoruz, her ikisi de harika çalışıyor. Ancak bir uygulamayı giriş ekranı yoluyla kaldırmak isterseniz, sadece kısayolu silebiliyorsunuz. NOVA Launcher gibi özel launcher'lar, uygulamaların simgesine basılı tutarak onunla ne yapacağınızı seçmenize izin veriyorlar. Android'in yeni sürümünün işimizi biraz daha kolaylaştıracak uygulama yönetimi seçenekleri sunmasını bekliyoruz.

Android'in Paylaş menüsünü özelleştirmenize izin veren ve sık kullandığınız uygulamalara öncelik tanımanızı sağlayan Andmade Share'i denemenizi de öneriyoruz.

Geliştirilmesi gereken diğer alanlar

Geliştirilmesi gereken diğer alanlar

Geliştirilmesi gereken diğer alanlar

Tutarlı bir geri düğmesi: Android'in "Geri dön" düğmesi, her uygulamada aynı işlevi görmüyor. Bu nedenle ne yaptığını öğrenmek için bir miktar deneme yanılmaya ihtiyacınız var. Google'ın geri düğmesinin kullanımıyla ilgili bazı kurallar sunması, bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Uyarı çekmecesini temizleme: Uyarı kategorileri veya uygulamaları organize edebilme gibi küçük yenilikler, göründüğünden daha büyük kolaylıklar sağlayabilir.

Daha fazla boyutlandırılabilir widget: Widget'ların boyutlarını değiştirebilmek harika, anack bazılarının boyutunu hiç değiştiremiyoruz.

Uyarı çekmecesi için sosyal medya entegrasyonu: iOS, uyarı merkezi içerisinden tweet'lemenize ve Facebook'ta durum paylaşmanıza izin veriyor. Aynısı neden Android'te de olmasın?

Okuyucu Yorumları