Bir sonraki cebiniz hangisi olacak?

Bu soruya verilen ilginç cevaplar hem şaşırttı, hem de acı bir gerçeği ortaya çıkarttı...

Bir sonraki cebiniz ne olacak

Araştırma şirketi GfK'nın yaptığı ankete göre kullanıcılar cep telefonlarına ve telefonlarındaki işletim sistemine pek sadık değiller.

ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, Çin ve Brezilya'da 2653 kullanıcıya bazı sorular soruldu. Kullanıcıların yaklaşık olarak yarısı bir sonraki telefonunun hangi marka olacağı konusunda tereddütlüydü. Sadece yüzde 25'lik bir bölüm, telefondan bağımsız olarak aynı işletim sisteminde kalmayı düşünüyordu.

Apple kullanıcılarının yüzde 59'u ise iOS da kalacağını söylüyor. İşletim sistemlerinde en düşük sadakat ise Micosoft'a ait ve kullanıcıların sadece yüzde 21'i sonraki telefonlarında Windows işletim sistemi kullanmayı düşünüyor.

Kullanıcıların bir sonraki telefonlarında kullanmak istediği işletim sistemlerinde, Nokia'nın Symbian işletim sistemi ise yüzde 24 gibi düşük bir orana sahipken, Android'in de yüzde 28'le pek de iyi olduğu söylenemez. RIM'in Blackberry OS'i ise yüzde 35 gibi bir oranla Android ve Sybmian'ın önünde.

GERÇEK: Birbirinin aynısı cepler sadakati öldürür

GERÇEK: Birbirinin aynısı cepler sadakati öldürür
Apple'dan alınan bir ürünün yüksek kalitede olması bekleniyor

Üreticilerin donanım ekleri olarak birbirlerinden farklı telefonlar geliştirmeleri için mevcut bir alan hala olsa da önümüzdeki birkaç sene içinde zirveye ulaşılacak gibi görünüyor. Örneğin 6 megapikselden büyük bir kamera 'azalan verimler kanunu'nu devreye sokacak ve daha büyük sensörlerin pek anlamı kalmayacaktır. 4G ve WiFi şu an üreticiler arasında rekabet oluştursa da yakın zamanda bunları da tüm üreticiler ürünlerinde sunacak ve zirveye ulaşılacaktır.

Apple'ın sahip olduğu kullanıcı sadakati ise sadece işletim sistemiyle ilgili değil, bir Apple aldığınızda onun yüksek kalitede bir donanıma sahip olmasını bekliyorsunuz. Rakip telefon üreticilerininse bunu not alması gerekiyor.

Bir telefon mağazasına gittiğinizde kulağınıza gelebilecek konuşmalar genellikle telefonun hızıyla ilgildir. Bazı telefonlar sosyal ağlarla entergrasyon, medya çalıcısı gibi özelliklerle gelse de kullanıcılar artık bunları uygulama mağazalarından da edinebileceklerinin farkındalar. Bu nedenle yazılımlar satışları artırmanın bir yolu değil.

Okuyucu Yorumları