Bir sonraki iPhone için dedikodular başladı

iPhone 3G S geçen hafta çıktı; ancak görünüşe göre Apple yeni iPhone için kolları sıvamış durumda...

Bir sonraki iPhone...

Apple'ın yeni telefonu iPhone 3G S geçtiğimiz haftalarda duyuruldu. Söylentilere göre bilgisayar yapımcısı düşük viteste yeni telefon için çalışmalara başladı. Yeni iPhone için en büyük dedikodu ekran çözünürlüğünün değişeceği.

Bu miti güçlendiren en büyük nedense, Apple 2007 yılında iPhone'u ürettiğinde en çok ekranının ilgi görmüş olması. "iPhone inanılmaz bir çözünürlük sunuyor", "bu cihaz, muadillerinde bulunmayan bir ekran çözünürlüğü sunuyor" gibi övgüler almıştı.

Bugün Nokia N97, 3.5 inç ekranda 640x360 piksel çözünürlük sunuyor. HTC's Touch HD ve Toshiba T-01A 800x480 ekran çözünürlüğünü 4.1 inç ekrana sığdırıyor. Apple mitinde doğru olmayan ekran boyutunun büyütülmesi, çünkü ekranı geniş olan iPhone daha yüksek çözünürlükte kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor

Sadece çözünürlüğün değişmeyeceği, aynı zamanda ekranı OLED (organik ışık yayan diyot) teknolojisine geçeceği de söyleniyor. OLED, LCD ekrana göre oldukça farklı bir teknoloji kullanıyor ve daha canlı renk gösterimi sağlıyor. Ancak OLED ekranlar şuan için çok yeni ve küçük ebatlarda üretimi daha zor.

Okuyucu Yorumları