Bir sonraki konsollar çok mu yakında?

Hem Xbox One'ın, hem de PS4'ün işlemcisini üreten AMD'den; 2 konsol hakkında şok iddia!

Yeni konsollar eskiyor mu?

Yeni nesil konsollar çoktan kendi savaşlarına başladılar. Tıpkı bir önceki nesilde olduğu gibi yine birbirleri üzerinde etki kurmaya çalışıyor, kimin daha iyi olduğunu göstermek için her fırsatta gövde gösterisi yapmaktan çekinmiyorlar.

Ancak bu şölen düşünüldüğünden biraz daha kısa sürebilir. Neden mi? Çünkü geçtiğimiz yıl Sony Computer Entertainmet'in İngiltere müdürü Fergal Gara'nın bir internet sitesine yaptığı açıklamada yeni nesil konsolların, bir öncekilere göre daha kısa ömre sahip olacağını iddia etmesi, bu yıl da AMD tarafından dile getirildi de ondan...

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen "Bank of America Merrill Lynch" teknoloji konferansı esnasında konuşan AMD'nin müdür yardımcısı ve aynı zamanda finans departmanı başkanı Devinder Kumar, yeni nesil konsolların hesaplanandan çok daha kısa süre piyasada tutunabileceğinin altını çizdi ve şu sözleri sarf etti; "Elimizde bulunan ürünlerin ömürleri çok daha kısa olacak, müşterilerimizin büyük bir kısmı şimdiden bir sonraki ürünleri merak ediyor, onun hakkında konuşuyorlar."

Pek tabi hali hazırda piyasada bulunan PS4 ve Xbox One'ın Jaguar CPU'sunu ve de Wii U'nun GPU'sunu üreten bir firmadan gelen bu şekilde bir açıklama, ziyadesiyle düşündürücü. Günümüz konsolları eskidikçe, hem Sony, hem de Microsoft hiç şüphesiz yeni konsollarının sinyallerini vermeye başlayacaklar ama öyle görünüyor ki bu işlem biraz daha erken vakitte gerçekleşebilir. Yine de unutmamak gerekiyor ki bir önceki konsol dönemi, sekiz yıl gibi uzun bir süre piyasaya hükmetmişti.

Okuyucu Yorumları