Bir teknoloji devi daha "pes etti!"

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden biri daha; gelen haberlere göre "pes etti!"

Bir devin vedası!

Teknoloji dünyası içerisinde sıkça kulaklara çalınan Apple ve Samsung rekabeti, artık öyle bir boyuta gelmiş durumda ki bir zamanlar piyasada büyük paya sahip olan markaların adı, gün geçtikçe daha az duyulmaya başlandı.

DailyTech'in haberine göre Philips, tüketici elektroniği hakkında daha fazla girişimleri olmayacaklarını açıklayarak bu duruma güzel bir kanıt sunmuş oldu. Philips, sahip olduğu ses, video, yan parçalar ve multimedya departmanlarını, Japon bir firma olan Funai Electric Co.'ya 201.8 milyon dolardan sattı.

Philips Electronics bir dönemler tüketici elektroniğinin en önemli isimlerinden birisiydi. 1930'lardaki en büyük radyo sağlayıcısı olduğu gibi, 1960'lı yıllarda ilk defa kasetleri gözler önüne sermiş, akabinde 1970'lerdeyse ilk videokaset oynatıcıyı üretmişti.

Markanın 2011'in son çeyreğinde hesapladığı 218 milyon dolarlık kaybına göre, bu yıl aynı dönemde hesaplanan 482 milyon dolarlık kayıp, bu piyasadan çekilmelerindeki en büyük rolü oynuyor. Yine de Philips teknolojinin peşini bırakmış değil; marka, artık tıbbi malzeme ve ışıklandırma sektörüne yatırım yapıyor.

Okuyucu Yorumları