Bir Windows özelliği tarihe karıştı!

Windows 7'den bu yana sahip olduğumuz özellik, Microsoft tarafından sessiz sedasız "budandı!"

Bir özellik tarihe karıştı!

Windows 7 çıktığında bizlere "dinamik temalar" adında yeni bir duvar kağıdı işlevi sunmuştu. Bu temalar, bir RSS beslemesi yoluyla otomatik olarak güncelleniyor, böylece masaüstünüz belirli aralıklarla değişiyordu.

Ancak Microsoft, herhangi bir uyarı yapmaksızın dinamik temalar sunmayı ve bu temalara sunduğu desteği bitirdiğini açıkladı. Microsoft web sitesinden artık herhangi bir dinamik tema indirmek mümkün olmadığı gibi, bu temaların bağlantılarına tıkladığınızda sözkonusu temanın "emekli olduğu" mesajını alıyorsunuz.

Microsoft, 2009'dan bu yana belirli dinamik temalar yayınlamıştı. Son olarak yayınladığı tema ise Ağustos 2013'te hizmete sunulan Sky temasıydı.

Konu hakkında açıklama için Microsoft'a başvuran WindowsObserver, yetkiliden şu cevabı almış: "RSS temaları Windows.com'dan verimlilik için kaldırıldı. Temaları bilgisayarına indiren müşteriler onları tutabilirler, ancak yeni resimler almayacaklar."

Dinamik temalar artık Microsoft tarafından sunulmasa da firmanın Bing Desktop programı, her gün yeni bir duvar kağıdı almanıza izin veriyor. Program, masaüstünüzü bing.com'da yer alan duvar kağıdıyla otomatik olarak yeniliyor.

Okuyucu Yorumları