Bir zamanların efsanesi Amiga hala yaşıyor

Yıllar öncesinin süper bilgisayarı Amiga ölmedi, hala yaşıyor. Ama sizin anladığınız anlamda değil!

Amiga efsanesi yaşıyor ama...

Önce Commodore 64'ler vardı. Bu basit sistemler neredeyse her eve girmişti. Daha sonra Amiga geldi ve bilgisayar tarihinde önemli bir sayfa daha açıldı.

1980'lerde ortaya çıkan Amiga, 1990'ların ortasına kadar bilgisayar dünyasını kasıp kavurmuş ve özellikle orta yaşlı Türk kullanıcıların hala unutamadıkları bir marka. Diğer bir efsane olan Commodore'un ürettiği Amiga şu anda pırıltılı günlerinin hayli uzağında. Kişisel bilgisayarların (PC) tahtını salladığı ve sonunda Amiga'yı unutturmaya başladığı dönemden sonra Commodore firmasının da tarihin karanlıklarında kaybolması, bu markanın da kaybolması ile sonuçlanmadı. O tarihten sonra Amiga markası farklı ellere geçti ve bugüne kadar geldi. Ama bu yolcuğuğun içerisinde, yıllar öncenin parlak başarılarından çok, başarısızlıklar doluydu.

Amiga'nın yakın geçmişteki macerasını haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

Amiga kimin elinde, neler yapıyor?

Amiga kimin elinde, neler yapıyor?
İşletim sistemi konusunda karışıklıklar var...

Şu anda Amiga Inc adlı bir ABD firmasının elinde markanın 100 ülkesinde kullanmak üzere ticari haklarını elinde bulunduruyor. Ama şimdiye kadar bu ünlü markayı maddi bir değere çeviremeyen firma, bu isim haklarını satmaya karar verdi. Fakat firma Amiga'nın işletim sistemi Amiga OS'un haklarını elden çıkarmayı düşünmüyor. Zaten işin işletim sistemi kısmında bazı sorunlar var. Çünkü Amiga OS 4 adlı işletim sisteminin hakları Amiga Inc'te değil. Hyperion Entertainment adlı bir firma bu hakları elinde bulunduruyor ve bu işletim sistemi geliştirmeyi devam etmeyi planlıyor.

Amiga Inc bu efsaneyi elden çıkartabilir mi bilinmez ama Amiga'nın hala hayatta olduğunu görmek bile güzel...

Okuyucu Yorumları