Bir zamanların en fazla tıklananları nerede?

Youtube ünlüleri geçen sürenin ardından ne yapıyor? Merak edenler, sakın kaçırmayın!

Onlara ne oldu?

Youtube açıldığında onlar trendi çoktan yakalamış, video kanallarına yüzlerce insan abone olmuştu. "Where the Hell is Matt?" ile Matt Harding, "Extreme Diet Coke & Mentos Experiments" ile Stephen Voltz ve "Ask a Gay Man" ile William Sledd izleyici rekorları kırıyordu Youtube üzerinden.

Bu saydığımız videolar 2006 yılının en iyileri arasında yer almıştı. Fakat merak edilen şey: Matt, Stephen ve William şuan ne yapıyor? Yıldızları bir anda parlayıp söndü mü? Yoksa videoları sayesinde kazandıkları başarıyı iş hayatına aktarabildiler mi?

Sizlere bu soruların cevabını teker teker vereceğiz.

William Sledd:
Seri halde yayınladığı "Ask a Gay Man" ve "Man Bangs" adlı video serilerinin ardından bir bankadan Medya Danışmanı olarak iş teklifi aldı. İşi kabul ettikten sonra bankanın dünya ile iletişimini o sağlamaya başladı. Birçok projesinde nasıl tepki alacağını bilmediğini ifade eden Sledd Paducah Bank'ı Facebook ve Twitter'a taşıdı. 1573 fan Facebook'ta ve Twitter'da ise 129 takipçileri oldu.

Sledd: "Ben gelip geçici olmadım. 26 yaşında geldim ve ne zamana kadar yatak odasında çekilen videoları devam ettiririm bilemiyorum. Ama bundan zevk alıyorum."

Diğer bir ünlü Matt Harding

Diğer bir ünlü Matt Harding
Matt Harding İstanbul'da!

Matt Harding:

39 ülkenin ünlü yerlerinde dans etmenin tadını çıkaran Matt Harding bunu Youtube üzerinden bütün kullanıcılarla paylaşmıştı. Seattle yerlisi olan Matt 2005 yılında buna benzer bir video çekmişti. Seyahat ettiği her yerde dans ederek sponsorların dikkatlerini üzerine çekti ve 2006 yılında tamı tamına 14 milyon kullanıcının izlediği amatör videoyu çekti.

Aradan çok uzun zaman geçmeden e-posta adresine sayısız posta alan Matt bu seferde tek başına değil, o bölgenin yerli halkının da aralarında bulunduğu ve dans ettiği videoyu 2008 yılında çekti ve Youtube üzerinden paylaştı ve 23 milyon izlenme sayısı ile rekor kırdı.

Bir dahaki sefere ise her ülkenin yerel dansını yapmayı planladığını belirtti.

Stephen Voltz: Mucit ünlü

Stephen Voltz: Mucit ünlü
Stephen Voltz ve Fritz Grobe'un 2007 yılında gerçekleştirdiği Nane şekeri ile Diet Kola performans gösterisinden bir kare.

Youtube sayesinde ünlü olan isimlerden bir diğeri de Stephen Voltz. Arka bahçe deneylerinden bir tanesini konu alan videosu sayesinde pek çok gencin bilimsel deneyim kazanmak ve eğlenmek için yapmayı düşündüğü pek çok aktiviteye öncü oldu.

Naneli şekeri, diet kola içerisine nane şekerlerini koyduğunuz da ani bir köpürme meydana geliyor ve adeta bir fıskiye gibi oluyor. Voltz'un videosunun ardından Youtube'da benzer videoların ne denli arttığını "Extreme Diet Coke & Mentos Experiments" sorgusu ile rahatlıkla görebilirsiniz.

Stephen, "Late Night with David Letterman" "The Today Show" ve "Mythbusters" gibi programlarda görev alarak aralarında İstanbul'un da bulunduğu çeşitli şehirlerde canlı gösteri yapmayı da unutmadı.

Youtube sayesinde ünlenen bu 3 kişinin dışında daha çok örnek verilebilir. Kim bilir ülkemizdeki engeller kaldırılırsa (!) bu kişilerden biri siz bile olabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları