Bir zamanların internet devi, teklif bekliyor

Parlak günlerini çoktan geride bırakan internet devindeni olası alıcılara "teklif bekliyorum" mesajı

İnternet devi, mesaj gönderdi

Yahoo CEO'su Marissa Mayer, son yıllarda sıkıntılı zamanlar geçiren firmayı ayağa kaldırmak için elinden geleni yapsa da, öyle görünüyor ki şirket genel olarak halen toparlanmış değil. Yahoo'nun piyasa değeri oldukça yüksek olsa da bunda en büyük payın Alibaba'ya ait olduğunu söylemek mümkün.

Durumu daha fazla böyle devam ettirmekte zorlanan Yahoo yönetimi ise, Wall Street Journal'da yer alan habere göre çareyi şirketin bütün hisselerini satışa çıkarmatka buldu. Buna göre, olası alıcılara gönderilen mektupta, Yahoo'nun 11 Nisan'dan itibaren ön teklifler talep ettiği belirtiliyor. Söz konusu kararın yalnızca bazı birimler için mi yoksa aralarında Yahoo Japan ve Tumblr ve Flickr gibi web hizmetlerinin de yer aldığı bütün bir grup için mi alındığı ise henüz net değil.

Yahoo'nun potansiyel alıcıları henüz gizemini korusa da, söylentiler AT&T, Verizon ve Comcast tarafında ağırlık kazanıyor. Recode'da yer alan bir haberde ise, tamamen satın almaya sıcak bakmasa da, Microsoft'un bu satın almayla ilgilendiği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları