Bırakın; Sitelere Önce O Girsin!

Şüpheli bir siteye her şeye rağmen girmeniz mi gerekiyor? O zaman bırakın, önden bu minik eklenti girip size yol göstersin!

Sitelere sizden önce o girsin

Söz konusu güvenlik olunca "fazla temkinli" olmak diye bir şey yoktur. Örneğin pek çok internet kullanıcısı güvenilir olduğundan emin olmadığı sitelere girmemeyi tercih ediyor. Çünkü zararlı yazılım içeren bir internet sitesinin sistemlerine ne kadar hasar verebileceğini yakından biliyorlar.

Bu tip sitelere girmemek bir çözüm olabilir ama hangi sitenin gerçekten tehlike saçtığını nereden bilebilirsiniz ki? İşte Bitdefender'ın geliştirdiği TrafficLight adlı ücretsiz uygulama tam da bu işe yarıyor; ziyaret etmek istediğimiz sitelerin güvenli olup olmadığını, biz daha o siteyi ziyaret etmeden önce test ediyor ve güvenlikle ilgili bir sorun olursa bizi önceden uyarıyor.

Oldukça basit bir kurulum ardından programı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi program siteleri ziyaretinizi trafik ışıkları gibi yönetiyor. Yeşil ışığı gördüğünüz sitelerin güvenli olduğunu ifade eden program, kırmızı ışıkla ise söz konusu siteye girmememizi öneriyor. Sarı ışık iseTrafficLight'ın kararsız kaldığı ve temkinli olmanızı öğütlediği siteleri ifade ediyor.

TrafficLight tarayıcı eklentisini buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları