Birbirinden garip 6 Wikipedia sayfası!

Wikipedia, faydalı olduğu kadar garip, çılgın ve şaşırtıcı sayfalarla da dolu! İşte bunlardan 6'sı.

En garip 6 Wikipedia sayfası!

Web yerine Wikipedia'da zaman geçirmeye başlarsanız, önce onun bitmek tükenmek bilmez bir kaynak olduğunu, aynı zamanda en garip, çılgın ve aynı zamanda etkiletici içeriklerle dolu olduğunu fark edeceksinizdir. Wikipedia'nın tüm tozlu, karanlık köşelerini gezmeniz muhtemelen imkansız, ancak böyle bir işe hiç kalkışmadan, en garip Wikipedia sayfalarından bazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Euthanasia Rollercoaster

Wikipedia, Euthanasia Rollercoaster'ın ne olduğunu çok güzel bir biçimde açıklıyor: Euthanasia Rollercoaster, "yolcularını öldürmek üzere tasarlanmış bir roller coaster". Bunu nasıl mı yapıyor? Rolller coaster, yaklaşık 1/3 mil yüksekliğiyle teoride dünyanın en uzun onuncu yapısı. 500 metreden bırakıldığınızda saatte 220 mil hıza ulaşıyorsunuz, ardından küçük düşmelerle ölmeniz garanti altına alınıyor.

Bu rollercoaster'ın insanları öldürmeye yönelik büyüklükteki bir modeli elbette mevcut değil.

Birbirinden garip 6 Wikipedia sayfası!

Spite House

Nefret ettiğiniz komşunuzun örneğin ışık kaynağını vs. ortadan kaldıracak biçimde inşa edilen evlere "Spite House" adı veriliyor.

Vladimir Demikhov ve diğerleri

Vladimir Demikhov ve diğerleri

Vladimir Demikhov

Bir "çıyan" meraklısı olan Vladimir Demikhov, aynı zamanda iki kafalı köpekler gibi birçok çılgın deneye imza atan bir Sovyet bilim adamıydı. Demikhov'un organ naklinde de çok önemli çalışmaları bulunuyor.

Sahte dipolama sahibi hayvanların listesi

Sokaklarda havlayan veya miyavlayan sevimli canlıların diplomalarda adının geçtiğini biliyor muydunuz?

Listelerin listelerinin listesi

Wikipedia'nın tanımıyla bu makale, Wikipedia'da kendisi liste olan makaleleri listeliyor.

Birbirinden garip 6 Wikipedia sayfası!

Tuvalet kağıdının yönü

Tuvalet kağıdının yönüyle ilgili 5.000 kelimeden fazlasını okumaya razıysanız, sizin için bir Wikipedia sayfası var. İşin ilginci, okumaya başladığınızda, devam etmek istiyorsunuz.

Okuyucu Yorumları