Birçok melodi sitesi karantina altında!

Avrupa Birliği'nden cep melodisi atağı... Melodi pazarlayan siteler karantina altına alındı.

Melodi vurgununa önlem!

Avrupa Birliği tarafından yapılan bir araştırmada cep telefonu melodilerini pazarlayan 500 kadar web sitesinin "şüpheli" olduğu gerçeği ortaya çıktı.

27 Avrupa Birliği ülkesinde gerçekleştirilen araştırma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve bu sitelerin daha yakından takip edilmesi gündeme geldi. Avrupa Birliği'nden bu konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada araştırmaların daha da derinleştirileceği vurgulanırken bu tür sitelerin gerekli görüldüğü takdirde kapatılabileceğinin altı çizildi.

Avrupa Birliği Tüketici Komisyoneri Meglena Kuneva, bu konuda şu açıklamada bulundu: "Sandığımızdan da fazla sayıda insan her gün bu tür sitelerin kurbanları arasına giriyor. Cep telefonları için görüntü ve ses temalarını içerisinde barındıran söz konusu siteler, cep telefonu kullanıcılarına oldukça külfetli olabiliyor. Ay sonu kişinin telefon faturasının kabarık gelmesi ya da kişinin telefonundan beklediğinden çok daha fazla kontörün eksilmesiyle durum sonradan ortaya çıkıyor."

Araştırmanın, başta Danimarka ve İspanya olmak üzere Litvanya, Letonya, Macaristan, Malta, Portekiz, Finlandiya ve İsveç'e doğru genişletilmesi de düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları