Biri Minecraft'ı durdursun!

Minecraft'ın ne kadar büyüdüğünü anlamak için, sadece bu rakamlara bakmanız bile yeterli!

Biri Minecraft'ı durdursun!

Minecraft'ın devasa bir platform olduğunu muhtemelen zaten biliyorsunuz. Peki tam olarak ne kadar büyük olduğunu biliyor musunuz?

Görünene göre yaratıcı küp inşaatı oyunu, bugüne kadar Mojang'ın sayılarına göre 106.859.714'ün üzerinde kopya satmış durumda ve bu yılın başından beri günde ortalama 53.000 kopya satmakta. Ancak bu momentumu taşıyan platformlar, konsollar ve mobil gibi gözüküyor.

Minecraft: Pocket Edition ve konsol sürümleri, PC sürümünü Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Orta-Doğu'da neredeyse ikiye bir oranı ile geçmiş durumda. Asya ve Asya-Pasifik bölgelerinde ise Minecraft'ın mobil sürümleri, konsol ve bilgisayar sürümlerinin toplamından daha fazla satılmış.

Ayrıca Mojang, Antarktika'da da alıcıların olduğunu söylerken, bütün Minecraft sahiplerinin toplanarak kendi ülkelerini kursalar, Dünya'nın en kalabalık on ikinci ülkesi olacağını söylemekte. Bu da Minecraft'ın boyutu hakkında daha belirgin bir resim çizmiş oluyor.

Bütün bunlara rağmen maden kazma ve üretim fenomeni, henüz, 425 milyon kopya ile şimdiye kadar en fazla satmış olan bir diğer blok tabanlı oyunu, Tetris'i geçebilmiş değil...

Okuyucu Yorumları