Birleşik arama özelliği getiriliyor

Bir süredir arama yeteneklerini birleştirmek üzere çalışmalarda bulunan Google, son noktaya geldi

Google'da Değişim

Şirketin kullanıcı tarafı ve arama ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Marissa Mayer önceki gün yeni yapıyı resmi olarak duyurdu. Buna göre farklı özelliklere sahip dizinler ve benzer içerikler artık aynı arama ekranında sonuç olarak listelenecek. Buna göre, yaygın arama işlemi olarak isimlendirilen bu işlem sonrasında kullanıcılar web adreslerinin yanında video, resim, haber başlıkları, harita veya kitap gibi sonuçların bağlantılarını da görebilecek.

Çalışma süreci 2 yılı aşan ve üzerinde 100 mühendisin mesai harcadığı yeniliğin getirilmesinin bu kadar uzun zaman almasının nedeni, birden fazla sonuç kriterinin farklı bilgisayar kaynaklarını gerektirmesi ve mühendislerin bu artışın önüne geçip sayfanın yükleme ölçümlerini düşürme istekleri olarak açıklandı. Aynı zamanda arama kutusunun altına getirilen Blog, Kitaplar, Gruplar gibi ana başlıklar da bir diğer yenilik olarak göze çarpıyor.

Kullanıcılar Google'ın arama yetenekleriyle ilgili yaptığı çalışmaları, herkesin kullanımına açılmadan önce Google Experimental sayfaları üzerinden deneme şansı bulabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları