Birleşik iletişim altyapısı ile tanışmalı...

Küçük ve orta ölçekli firmalar için birleşik altyapı çalışmaları yapan Dell sorularımızı yanıtladı!

Dell ile çalışmanın farkı ne?

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen ve CHIP Online olarak yerinde izlediğimiz Dell Teknoloji Kampında (Dell Technology Camp) tanıtılan yeni teknoloji ve modelleri sizlere bu haberimizde anlatmıştık. Hemen iki gün önce de Avrupa'yı baştanbaşa dolaşan Dell Solutions Tour ilk kez İstanbul'da gerçekleştirildi! Onun haberini de burada sizlere iletmiştik.

Anlaşılan o ki Dell Türkiye'ye farklı bir şekilde odaklanıyor artık.

CHIP Online olarak Dell Teknoloji Kampında Dell'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başkanı Aongus Hegarty ile birebir görüşme ve Dell'in son yatırımları, hedefleri ve Türkiye pazarına bakış açısını öğrenme imkanımız oldu. Aongus Hegarty ile gerçekleştirdiğimiz röportajı bu sayfalarda bulabilirsiniz.

Dell tepe yöneticileri diyor ki...

Dell tepe yöneticileri diyor ki...
Avrupa, O.Doğu ve Afrika başkanı Aongus Hegarty

CHIP Online: Merhabalar. Okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

Aongus Hegarty: Adım Aongus Hegarty ve Dell'in Avrupa , Orta Doğu ve Afrika Operasyonlarından sorumluyum. İrlandalıyım ve Dublin'de yaşıyorum. Bu arada hemen küçük bir not düşeyim, güzel ülkenizde pek çok kez bulundum. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar ve gelişmeler memnuniyet verici.

CHIP Online: Dell'i bize anlatır mısınız? Çok talep gören donanım, yazılım ve hizmet şirketi olarak pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

Aongus Hegarty: Daha çok bir uçtan uca teknoloji şirketiyiz. PC ve sunucu donanımı üretiyoruz ve bugün konuşmalarımızdan anlayacağınız gibi donanım ve yazılım hizmetleri de sağlamaktayız. Buna sanal masaüstü çözümleri de dâhildir. Veri merkezimizde sağlayıcı teknolojisinde en iyi noktaya geldik. Sağlayıcı teknolojisinde en yenilikçi, maksimum enerji tasarruflu, maliyet odaklı 12. nesil ürünlerimizi geçen sene piyasaya sunduk. Depolama ağ sağlayıcı sistemi olarak Vertex buna iyi bir örnek. Veri merkezi teknolojisinde yeni bir çığır açmıştır.

CHIP Online: Dell'in aynı zamanda bir yazılım bacağı var, değil mi?

Aongus Hegarty: Yazılım Yönetimi konusuna gelirsek, toplantımızda Eric Clarck ve Juan Marati'nin de açıkladıkları gibi birkaç ana alanda faaliyet gösteriyoruz. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Sistem Yönetimi; Ağ bazında Cihaz güvenliği, Hizmet güvenliği, Yazılım ve Donanım Hizmetleri, örneğin Xp'den Windows 7'ye geçiş , müşterilere özel donanım konfigürasyonları vb.

CHIP Online: Şirketlere yönelik Birleşik altyapı çalışmalarından bahsedebilir misiniz? Bunun avantajları nelerdir? Öncelikle Büyük ölçekli şirketler, sonrasında küçük/orta ölçekli firmalar ve firma çalışanları bazında ayırabilir misiniz?

Aongus Hegarty: Dell ile çalışmanın farkından bahsedebiliriz. Bunu şöyle açıklayabilirim: Türkiye'deki veri merkezleri bazında düşünürsek, Dell'in hizmet verdiği küçük ve orta ölçekli şirketler ile çalışmak her zaman avantajlı. Çünkü böyle olunca daha verimli ve daha hızlı bir biçimde piyasaya girme şansları oluyor. Türkiye'de binlerce böyle müşterimiz var. Bu şirketler tüm hizmetleri bizim gibi tüm hizmetleri verebilen tek ve güvenilir bir şirketten almak istiyorlar, bu nedenle biz de son 3-4 yıldır bu hizmetlerin tümünü verebilmeye odaklandık. Şirketler böylece teknolojimizi kullanarak yeni, rekabetçi iş alanlarına kolaylıkla odaklanabilmekteler.

CHIP Online: Her yıl yenilikçi gelişmelerle karşılaşıyoruz. Ürünlerinizi yükseltme ve müşterilerinizi eski ürünleriniz hakkında memnun etme konusunda ne gibi çalışmalarınız oluyor acaba?

Aongus Hegarty: Aslında genelde 3 ya da 4 yıl süresince ürünlerimizden memnun kalabilirler. Fakat sizin de belirttiğiniz gibi, özellikle notebook ve tablet cihazlarda çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. Kullanım ve müşteri şartlarına göre her an bunlara cevap vermeniz gerekebiliyor. Tabi ki Dell, az önce konuştuğumuz konuların yanı sıra bu konularda da gelişim ve yaratıcılıkta liderliğe soyunmuş durumda.

CHIP Online: Sizler şirketlere hizmetin yanı sıra kendi cihazlarınızı da satıyorsunuz. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Aongus Hegarty: Bu müşterilerimiz için bir avantajdır. Yazılım desteği verebildiğimiz gibi kendi cihazlarımızla ilgili bu desteği daha da iyi verebildiğimizi düşünüyorum. Sonuçta ürettiğimiz ürünlerin çoğu Laptop, Tablet Pc ve diğer mobil cihazlar. Bunlar günün gereği gibi en ince hafif ve donanımlı cihazlar. Müşterilerimiz de doğal olarak bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar. Şu an için 180 ülkede standart cihaz desteğimiz var, buna 10 ülke de Afrika'da ilave oldu.

CHIP Online: Bu sabah Michael Dell yaptığı sunumda bahsettiği konu: Yeni oluşan piyasalarda firmaları nasıl koruyacaksınız ve geçişi nasıl sağlayacaksınız? Bu konuyu biraz açar mısınız?

Aongus Hegarty: Bu yeni gelişen piyasaları 5 ana bölgeye ayırdık. Bu bölgelerde büyük potansiyel görmekteyiz. Özellikle Türkiye için Yazılım, Veri Merkezi ve Teknik servis alanında yeni uzmanlar kiraladık. Yeni gelişen tasarımlar ve çözümler için Türkiye'ye daha sık seyahat ederek müşterilerimizin sorunlarına daha çok eğilmek istiyoruz. Sıkı bir araştırma yaparak önümüzdeki seneler daha iyi hizmet verebilmek için yeni çözümler üretmeye çalışacağız.

CHIP Online: Son olarak, Türkiye'deki oyun bilgisayarları alanında neler yapacaksınız? Çünkü Amerika'ya oranla Türkiye'de bazı özel, oyun için tasarlamış ürünlere ulaşmak hem zor, hem de çok pahalı oluyor.

Aongus Hegarty: Bunun farkındayız. Türkiye'de bu konu büyük bir potansiyel teşkil etmektedir. Oyuncular için bazı özel High End ürünler, cihazlarda yeni konfigürasyonlar yapma planlarımız var. Özellikle mobil cihazlarda bu konuya gelecekte daha çok eğileceğimizi söyleyebilirim. Özellikle perakende ürünler konusuna eğileceğiz.

Bizim odak noktamız yoğunlukla ticari ve iş çözümleri geliştirmek. Ancak perakende sektöründe de bayağı iddialı ürünler geliştirmekteyiz. Örneğin Windows 8 işletim sistemli 10" ve 11" yeni tabletler, android işletim sistemli mobil cihazlarımız piyasaya girdi. Genellikle müşterilerimiz Windows İşletim Sistemli PC ve Tabletler tercih ediyor, bizler de bu işletim sistemini baz alarak yeni ürünler geliştirmekteyiz diyebiliriz.

Okuyucu Yorumları