Birleştirilebilir Depolama Gecikmeli Geldi

Samsung, Android Pie güncellemesiyle birleştirilebilir depolama desteği vermeye başlayabilir.

Samsung'lara 3 sene sonra geliyor

Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 için Android Pie güncellemesi, üç yıl önce Android'le zaten sunulmuş bir özelliği getirebilir. Evet, 2015 yılında Marshmallow ile Android'e gelen birleştirilebilir depolama alanından bahsediyoruz.

Birleştirilebilir depolama alanı, telefonun dahili ve harici depolama alanlarını tek bir depolama alanı olarak kullanmasına olanak tanıyan bir sistemdi. Samsung, bu özelliği cihazlarına özellikle eklememeyi tercih etmişti. Çünkü birleştirilebilir depolamanın bütçe dostu telefonlara hitap eden bir teknoloji olduğunu düşünüyordu. Ama sonunda Android Pie ile bu özellik Galaxy cihazlarına da gelebilir.

Sızdırılmış Galaxy Note 9 Pie ürün yazılımı microSD kart için 2 seçeneğe sahip: Formatlama ve genişletilmiş telefon depolama alanı olarak kullanma... Bu yenilik bir XDA Developers forumu üyesi tarafından keşfedildi. Şu anda düzgün çalışmasa da bu durum Android Pie'ın, Galaxy S9 ve S9+ için yayınlanacağı sırada değişecektir.

Samsung, cihazlarına birleştirilebilir depolama alanı özelliğini getirme konusunda çok geç kaldı denebilir. Bu özellik, Marshmallow zamanında bazı Galaxy cihazlarında bulunan sınırlı dahili depolama nedeniyle ortaya çıkması gereken bir özellikti. Şu an için Samsung akıllı telefonlarının çoğunda en az 16GB dahili depolama alanı sunuyor. Dolayısı ile bu özelliğin şu an gelmesi çoğu kişi tarafından önemsiz olarak görülüyor.

Düşük dahili depolama kapasitesine sahip eski cihazların hiçbiri Android Pie güncellemesi için uygun olmadığından, Kore devi'nin 2018'de neden birleştirilebilir depolama desteği getirdiğini herkes gibi biz de merak ediyoruz. Şikayet ettiğimizden değil ancak, Android işletim sisteminin varsayılan bir parçası olan bir özelliğin neden Samsung telefonlar için bu kadar ertelendiği konusunda bir açıklama bekliyoruz.

Samsung'un bu ayın sonunda Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için yayınlayacağı ilk resmi Android Pie beta sürümünde bu özelliğinde işlevsel olmasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları