BitBlinder ile torrent'te gerçek gizlilik

Torrent ile dosya paylaşıyor ve gizliliğinizi korumak istiyorsanız, BitBlinder size göre olabilir

Torrent'te gizli kalmak

İnternet üzerinde gizliliğinizi korumak kolay bir iş değil. Girdiğiniz hemen her web sitesi size ait bilgileri kaydediyor, IP adresiniz hemen herkes tarafından görülebiliyor. İnternet üzerinde gizliliği sağlamak ancak özel yazılımlar sayesinde ileri seviye kullanıcılar için mümkün. Konu torrent olunca durum daha da vahim. Eğer bir VPN hizmeti kullanmıyorsanız torrent ile dosya paylaşırken kişisel gizlilikten söz etmek mümkün değil. Fakat yeni hazırlanan bir proje torrent ve gizliliği aynı cümle içinde kullanmayı mümkün kılacak.

BitBlinder, çoklu platform desteğine sahip bir proje. Sadece torrent ile dosya paylaşırken değil, internet üzerindeki tüm aktiviteleriniz esnasında IP adresinizi saklama özelliğine sahip. Kendi P2P ağına sahip olan olan BitBlinder, kendi paylaştığınız bağlantı miktarı kadar gizli bağlantı miktarına erişebilmenizi sağlıyor. Yani bağlantınızın bir kısmını diğer BitBlinder kullanıcıları ile paylaşmak durumundasınız. Bunu tercih etmeyenler dosya paylaşımlarında gizliliği sağlamak için ek ücret ödeyerek bu hizmeti alabilirler.

BitBlinder'ın tam olarak nasıl çalıştığını öğrenmek için şu PDF dokümanındaki (İngilizce) teknik bilgilere göz atabilir veya web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları