Bitcoin'de gizemli bir şeyler oluyor!

Dünyayı sallayan sanal para birimi Bitcoin cephesinde garip işler oluyor!

Kim bu adam?

Çevrimiçi para birimi BitCoin'i "kim icat etti" tartışması devam ediyor. BitCoin'in Satoshi Nakamoto tarafından 2009'da ortaya çıkarıldığı söylenmişti, ancak şimdiye kadar bu ismin başka bir kişinin veya grubun takma ismi olduğuna inanılıyordu.

Ancak Newsweek, Bitcoin'in mucidini bulduğunu ve adının Dorian Prentice Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. Newsweek'in makalesinde Kaliforniya dağlarında yaşayan 64 yaşındaki Japon adamın gerçekten de Bitcoin'in kurucusu olduğu iddiası yer aldı. Newsweek, makalesinde Nakamoto'nun bazı sözlerine de yer verdi. Makaleye göre Nakamoto "Bu işle artık ilgilenmiyorum ve bunu tartışamam" demişti.

Nakamoto'nun bu sözleri, Bitcoin'in ortaya çıkmasında payının olduğunu doğrular nitelikteydi. Ancak Nakamoto, Assoicated Press'e verdiği yeni bir röportajda para biriminin ortaya çıkmasında herhangi bir rolünün olmadığını söyledi. Nakamoto, Bitcoin'i son üç haftadır ilk kez duyduğunu, Newsweek kendisine erişmeye çalışırken oğlunun Bitcoin'den bahsettiğini söyledi.

Nakamoto, Newsweek'in kendisine dayandırdığı makaledeki alıntıları da kabul etmedi ve şunları ekledi: "Yazanlar, kulağa daha öncesinde Bitcoin işinde bulunmuşum, ancak şu an bırakmışım gibi geliyor. Ancak demek istediğim bu değildi." AP'nin makalesine göre Nakamoto, röportaj sırasında Bitcoin sözcüğünü birkaç kez yanlış telaffuz etti ve "Bitcom" dedi.

Newsweek'teki makalenin yazarı Leah McGrath Goodman ise ilk yazısının arkasında duruyor ve Nakamoto'yla yaptıkları konuşmada herhangi bir karışıklık söz konusu olmadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları