Bittiği anda olay olan oyunun ardından...

Neredeyse herkesten tam not alsa da, şimdiden efsane olan bu oyunun büyük bir derdi var!

Oyun çok iyi; ama...

BioWare'in heyecanla beklenen oyunu Mass Effect 3 Mart ayı başında piyasaya çıkmış, yapılan birçok incelemeden de tam not almayı başarmıştı. Fakat bazı oyun severler, oyunun sonundan hiç de memnun kalmamışa benziyor...

Harika bir senaryo akışına sahip olan ME3, oyunculara tanıdığı özgür seçim ve bu seçimler doğrultusunda ortaya çıkan farklı oyun sonları ile bilinen bir yapım. Nitekim oyunun hayranları BioWare'in sunduğu sonlardan hiçbirisini beğenmemiş durumda. BioWare Social Network üzerinde yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 91'i oyun sonunun gerçekten korkunç olduğuna inanıyor. Bu durumu takiben, 50.000 Facebook kullanıcısının da oyun sonunu eleştirmiş olması, BioWare'i fena halde köşeye sıkıştırdı.

BioWare'in kurucu ortaklarından olan Ray Muzyka ise hemen olaya el attı ve bir açıklamada bulundu. "Hayran kitlemizden bu tarzda bir geri dönüş almak ve onlara istedikleri oyun sonlarını verememiş olmak gerçekten üzücü. Konu hakkında yapılan geri dönüş ve eleştirileri tevazu ile karşılıyoruz."

Firmanın tam olarak ne planladığı bilinmiyor ama Muzyka'nın şu sözleri gelecek bir eklenti ya da indirilebilir içerik paketinin sinyallerini verdi. "Ekip olarak konu hakkında çalışmaya başladık. Karşımıza çıkan sorunu çözebilmek için bir dizi oyun içi içerik hazırlıyoruz. Umarım maceralarında yeni sayfalar açmak ve farklı sonlar görmek isteyenler için yaptıklarımız yeterli olur. Nisan ayında konu hakkındaki bilgiler daha da netleşecek ve orijinal hikayenin sanatsal bütünlüğünü bozmadan hayranlarımızdan gelen geri bildirimleri de dikkate alarak farklı fikirlerle karşınıza çıkmaya çalışacağız."

Okuyucu Yorumları