BitTorrent, BitTorrent'ten davacı oldu!

Kulağa garip gelse de, torrent dünyasının dev ismi BitTorrent'in BitTorrent'le savaşı kızışıyor...

BitTorrent "kendine" karşı!

San Francisco, Kaliforniya'da bulunan BitTorrent Inc., popüler dosya paylaşım protokolünü sunmanın yanısıra torrent destekli bir set-top kutusu ve torrent temalı bazı uygulamalar da satıyor. Ancak BitTorrent'in başı son zamanlarda Almanya'da bulunan BitTorrent Marketing GmbH. ile dertte.

BitTorrent Marketing'in BitTorrent protokolü ile hiçbir ilgisi bulunmuyor, ancak bittorrent.net domain adına ve bittorent.com'u temel alan ancak yanlış yazılmış birkaç domain adına daha sahip bulunuyor. Ancak BitTorrent Marketing'in gelir elde etme amacını örtmeye çalışması, BitTorrent Inc.'in sabrını taşırmış görünüyor, zira BitTorrent Inc, Alman BitTorrent'e telif hakkının çiğnenmesi, yasadışı domain adı satın alma ve geliştirmediği domain adlarıyla kalabalık meydana getirmekten dolayı dava açtı.

ABD'li BitTorrent, Alman BitTorrent sitesindeki içeriklerin kullanıcıları yanılttığını düşünüyor ve Alman firmadan zararlarının karşılaması için birkaç milyon dolar da talep ediyor. Ancak Alman firma, domain adını European Community ile kaydettirdiği için Alman kanun birimleriyle uğraşmak zorunda kalabilir.

Okuyucu Yorumları