BitTorrent yöneticisi hapse giriyor!

EliteTorrents'de upload yöneticiliği yapan Daniel Dove suçlu bulundu, 10 yıl hapsi isteniyor.

Bittorent hapse düşürdü!

Uploadçılar dikkat! Yakalananları hapis cezası bekliyor. 26 yaşındaki Virginia'lı Daniel Dove geçtiğimiz Cuma günü federal jüri tarafından, BitTorrent tracker'ı ve arama motoru EliteTorrents'de upload yöneticiliği yaptığı için telif haklarını ihlalden suçlu bulundu. Dove 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Birçok torrent sitesinin arasından EliteTorrents'in seçilmiş olmasının sebebi, 25 Mayıs 2005 tarihinde Star Wars Bölüm III: Sith'in İntikamı filminin gösteriminden altı saat önce bu siteye upload edilmiş olması.

FBI'ın Operation D-Elite olarak isimlendirdiği operasyonda iki kişi daha tutuklanmıştı: yine yönetici olan Scott McCausland ve Grant Stanley. McCausland ve Stanley suçlarını kabul etmiş ve beş ay hapis, beş ay ev hapsi ve 3000 dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, EliteTorrents'in 125,000'den fazla üyesinin 700'den fazla filmi paylaştığı belirtiliyor. Bakanlık, içeriğin çoğunun filmlerin yasal olmayan kopyaları olduğu üzerinde duruyor.

Genelde BitTorrent ile ilgili davalar sıradan kullanıcılardan çok korsan film ve medya sirkülasyonunu sağlayan gruplara yönelik oluyor. Buna yakın zamanlarda verilebilecek bir örnek, Interpol tarafından yürütülen operasyonla kapatılan OiNK. Operasyonda site yöneticisi Alan Ellis ve en çok upload yapan kullanıcılar tutuklanmıştı.

Okuyucu Yorumları