Bixby Artık Daha Fazla Dil Desteği Kazanıyor

Samsung'un sanal asistanı Bixby, artık daha fazla dil yeteneği kazanıyor. Peki, Türkçe dil desteği de var mı?

Bixby'ye yeni yetenekler geldi

Samsung'un sanal asistanı Bixby, ilk tanıtıldığından bu yana elbette kendini geliştirmeyi sürdürüyor. İlk zamanlarından bu yana özellikle iletişim ve yönlendirmeler konusunda önemli aşama kaydeden Bixby, elbette halen çok yetenekli değil. Ancak bu yine bir zaman meselesi. Bixby'nin kendini en çok geliştirmesi gereken noktası ise, bilindiği gibi daha fazla dil desteği göstermesiydi. İngilzce Bixby'nin halihazırdaki diliydi, ancak şimdi daha fazlası da var.

Bixby Artık Daha Fazla Dil Desteği Kazanıyor

Bixby, artık İngiltere İngilizcesi olmak üzere 5 farklı dil yeteneğine daha sahip ve bunlar arasında Almanca, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca geliyor. Evet, Türkçe dil desteği yeni diller arasında yok.

Bixby'nin yeni dil özellikleri şu an için Galaxy Note 9 ile sınırlı durumda. Galaxy S9 ise Bixby 2.0'ı henüz almadığından dolayı bu yeni dilleri şimdilik kullanamayacak. Ancak zamanla uygulamanın kapsamı genişletilecektir. Android Pie işletim sistemiyle beraber daha fazla Galaxy modeline ulaşacak olan Bixby 2.0, önümüzdeki ay Galaxy S9 için de kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları