Bixby, Üçüncü Parti Geliştiricilere Açılıyor

Samsung, dijital asistanı Bixby'yi üçüncü parti geliştiricilere açtığını duyurdu!

Bixby, geliştiricilere açılıyor!

Samsung, geliştirici konferansında Bixby'ye ilişkin yenilikleri de duyurdu. Yaygınlaşma konusunda sıkıntı yaşayan dijital asistan, yapılan duyuruya göre geliştiricilere Bixby ile bağlantı kurma yeteneği sunacak.

Bu duyuru aslında yeni değil çünkü mobil bölümün CEO'su DJ Koh, entegrasyon sözünü birkaç ay önce vermişti. Bugünkü duyuruyla birlikte firma, geliştiricilerin Bixby Capsules'ü kullanarak dijital asistana yeni özellikler ekleyebileceğini, bunları Bixby Marketplace üzerinden dağıtabileceğini söylüyor.

Çalışmalarından gurur duyan Samsung, rakiplerine göre daha açık bir geliştirme ortamı sunduğunu belirtiyor. Duyuruya göre üçüncü parti geliştiriciler, Samsung'un yapabildiği her şeyi yapabilecekler.

Bu arada Bixby, Almanca, Fransızca ve İtalyanca desteği kazanacak ve Avrupa'daki varlığını genişletecek. Dijital asistan daha önce İngilizce ve İspanyolca konuşabiliyordu.

Bu yeni çalışmalarla birlikte Bixby, biraz daha iyi hale gelecek. Tabi, Google Asistan ve Siri'ye gerçek bir rakip olup olmayacağını zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları