Biz 4.4'ü göremeden Android 4.4.1 geldi!

Henüz pek çok cep Android 4.4'ü göremedi ama Google, 4.4.1'i yayınladı bile. İşte yenilikler...

Android 4.4.1 geldi!

Google'ın yeni telefonu Nexus 5 çok güçlü bir cihaz. Ancak tek bir zayıf noktası var ki, o da kamerası. Rakiplerine göre zayıf kalan kamera uygulaması net görüntüler çekmek konusunda da kullanıcılarını üzüyordu.

Google bu eksiği, Android güncellemesi ile giderdi. Nexus 5'in kamera uygulamasını güncelleyen Android 4.4.1 KitKat ile artık telefon çok daha net, renkli ve sorunsuz fotoğraflar çekebiliyor. HDR+ yeteneğine de kavuşan kamera uygulaması eski uygulamadaki eksikleri kapatıyor. Eski uygulamada kamera hızlı çekime veya kaliteli çekime odaklanıyordu. Böylece hızlı çekim yapıldığında fotoğrafta hareketten kaynaklanan bir blur meydana geliyordu veya ışığın çok yeterli olmadığı mekanlarda kameranın ISO değerini yükseltmesi nedeniyle fotoğraflarda rahatsız edici bir "noise" (karıncalanma) ortaya çıkıyordu. Yeni güncelleme ile bu sorunların giderildiğini bildiren Google, kameranın artık aynı zamanda hızlı çekim yaparken en üst seviyede kaliteli fotoğraflar üretebildiğini vurguladı.

Yeni güncelleme ayırca, kamera uygulamasının "yüz tanıma" özelliğinin açılmasıyla kimi zaman yaşanan kilitlenme problemini de çözüyor.

Okuyucu Yorumları