BlaBlaCar, Çek ve Slovakya pazarlarında

Dünyanın şehirler arası yolculuk paylaşım platformu BlaBlaCar, yerel oyuncu Jizdomat'ı satın aldı.

BlaBlaCar yeni pazarda!

Şehirler arası yolculuk paylaşım platformu BlaBlaCar, Jizdomat'ı satın alarak Çek Cumhuriyeti ve Slovakya pazarlarına girdiğini duyurdu. Yolculuk paylaşım platformu, satın alma stratejisi sayesinde hızlı büyümesini sürdürüyor Jizdomat'ın satın alınması BlaBlaCar'ın Avrupa'da altıncı globalde yedinci satın alması. Bu satın almayla beraber, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'da da BlaBlaCar'ın ücretsiz Android ve iPhone uygulamalarını indirmek ve www.blablacar.cz ve www.sk.blablacar.com adresleri üzerinden hesaplı ve eğlenceli yolculuk paylaşımı yapmak mümkün olabilecek.

BlaBlaCar'ın 25 milyon üyeye sahip global topluluğuna en son eklenen Çek Cumhuriyeti ve Slovakya hesaplı şehirler arası yolculuk paylaşımı için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Her iki ülkede de arabayla yolculuk yapmak oldukça maliyetli ve 1 galon benzin (~3,8 litre) Çek Cumhuriyeti'nde günlük ortalama gelirin yaklaşık %12'sine, Slovakya'da ise %13'üne denk geliyor. Bunun yanı sıra her iki ülkede de sürekli online bağlantıda olan genç bir nüfus mevcut. Çek Cumhuriyeti'nde sosyal medya penetrasyonu %75 iken Slovakya'da bu oran %55. Hesaplı ulaşıma olan ihtiyaç, Jizdomat'ın kuruluşundan bu yana gösterilen ilgiye de yansımış durumda. 5 yıllık süre içerisinde şirketin oluşturduğu güçlü sürücü ve yolcu topluluğu artık yolculuklarını Prag'dan Berlin'e 11€ ve Bratislava'dan Krakow'a 15€ gibi uygun fiyatlara kesintisiz olarak yapabilecek. Prag'da yer alacak olan BlaBlaCar'ın 15.ofisi Pavel Prouza tarafından yönetilecek ve Jizdomat'ın kurucu ekibi yeni fırsatlara açılacak.

BlaBlaCar kurucu ortağı ve COO'su Nicolas Brusson BlaBlaCar'ın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'ya açılmasını şöyle değerlendirdi: "Çek Cumhuriyeti ve Slovakya pazarlarına girerek, Avrupa'da sınırları ortadan kaldırarak şehirler arası yolculuk paylaşımı imkanı sağladığımız için çok mutluyuz. Jizdomat'ın bugüne kadar sergilediği başarıya daha fazlasını katarak, insanların seyahat ettiği her yerde yolculuk paylaşımını yaygın hale getirmek için her iki pazardaki güvenilir yolculuk paylaşım topluluklarını büyütmeye devam edeceğiz."

BlaBlaCar'ın kurucusu ve CEO'su Frédéric Mazzella ekledi: "Karayolu ulaşımının geliştirilebileceği her pazara şehirler arası yolculuk paylaşımını getirme hedefine bir adım daha yaklaşmış olduk. Yolculuk paylaşımının, tüm dünyada hızla benimsendiğini görüyoruz. Bu da mobiliteye erişimin hızla ilerlediğini ve arabalarımızı kullanım şeklimizin iyi bir amaca hizmet edecek şekilde değiştiğini gösteriyor."

Çek Cumhuriyeti ve Slovakya pazarlarına girilmesiyle beraber BlaBlaCar'ın faaliyet gösterdiği ülke sayısı da 22'ye yükselmiş oldu: Türkiye, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Hırvatistan, Macaristan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Hindistan, Meksika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya.

Okuyucu Yorumları