Black Friday'de Microsoft ezdi geçti...

Çok önemli bir gösterge olmayabilir ama gelen bu habere göre Xbox One, PS4'ü ciddi ciddi ezdi!

Xbox One, PS4'ü ezdi geçti!

Microsoft'un Xbox One'ı, Sony'nin PS4'ünden 100 dolar daha pahalı olabilir ancak görünen o ki A.B.D.'de yaşayanlar için bu pek bir şey değiştirmiyor. A.B.D.'deki "Black Friday" satışlarından gelen ilk verilere göre, Microsoft ürünleri, Sony ürünlerine göre çok daha fazla satış gerçekleştirdi. Nintendo ise iki firmanın çok gerisinden geliyor.

Bu verilerin kaynağı, InfoScout adlı, cep telefonu ile taranan faturalara göre satışları takip eden bir firmadan geliyor. Bahsi geçen Cuma gününde ise, InfoScout, Walmart ve Target mağazalarına giden müşterilere ait 83.000 faturayı incelemiş ve çıkan sonuca göre o gün satılan konsolların yüzde 31'ini Xbox One oluşturuyor. Xbox One'ı ise, çok küçük bir fark ile, yüzde 30 orana sahip olan Xbox 360 takip ediyor. Oranlar dışındaki satış sayıları ise açıklanmamış durumda.

Microsoft'un bu iki ürününün ardında ise Sony'nin PlayStation 3'ü ve PlayStation 4'ü yer alıyor. Bu konsolların da yaklaşık olarak sahip oldukları satış oranı, birbirlerinden ayrı olarak, yüzde 15 ancak PS3 az bir fark ile 3. sırayı sahiplenmekte. PS4'ün daha az satılmasının sebebi olarak ise Xbox One'a göre daha az sayıda ürünün satışa sunulması olduğu düşünülüyor.

InfoScout'un sayılarına göre, Nintendo için haberler oldukça kötü. Bir yıl önce satışa sunulan Wii U konsolu, piyasaya çıktığı tarihten itibaren elle tutulur bir başarı gösterememişti ve ne yazık ki Black Friday satışlarında da sadece yüzde 6'lık bir orana sahip olarak beşinci sıraya yerleşmiş durumda. Daha eski olan Wii ise, yüzde 1'lik oran ile altıncı sırada bulunuyor.

Black Friday'de konsol alan oyuncuların yüzde 85'i, konsolun yanında birkaç oyun daha almış bulunuyorlar. Bu noktada da, hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, "Call of Duty Ghosts" oyunu en fazla satan oyun olarak öne çıkıyor...

Okuyucu Yorumları