Black Hat, İstanbul'daki zirveye hazırlanıyor

Dünyanın lider bilgi güvenliği etkinliği Black Hat, İstanbul'da yapacağı bu dev etkinliği duyurdu!

Black Hat İstanbul'a geliyor!

Bilgi güvenliği etkinliklerinde dünyanın önde gelen grubu olan Black Hat, bugün, 12-15 Mart 2013 tarihlerinde Amsterdam'da düzenlenen 13. Black Hat Avrupa etkinliğinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu. Dünyaca ünlü bilgi güvenliği araştırmacılarından 45'i endüstrinin başlıca güvenlik konularında 500'ü aşkın delegeye sunum yaptı. Ayrıca programda Black Hat'in Bölgesel Zirve serilerine de başlayacağı ve bunlardan ilkinin 10-12 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi İstanbul, Türkiye'de gerçekleşeceği duyuruldu. Daha fazla bilgi için http://blackhat.com/is-13/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yıl Black Hat Avrupa en güncel araştırmalarını ve güvenlik bulgularını paylaşan çok önemli siber güvenlik araştırmacıları da dâhil 500 delegeyi ağırlamıştır. Sunum yapanlar arasında açılış konuşmasını yapan, bilgi teknolojisinin askerileşmesine dair fikirlerini paylaşan, Pirate Party kurucusu Rick Falkvinge; medikal cihazlarla ilgili ciddi hackleme işlemlerine değinen InGuardians Üst Düzey Analisti Jay Radcliffe; hackerların araçların navigasyon sitemlerini kontrol edebilecekleri yolları açıklayan Hamburg Teknoloji Üniversitesi, Dağıtık Uygulamalarda Güvenlik Enstitüsü'nde güvenlik araştırmacısı olarak görev yapan Tobias Jeske; çok oyunculu oyunlardaki güvenlik risklerini açıklayan ReVuln Ltd Eş Kurucuları ve Araştırmacıları Donato Ferrante ve Luigi Auriemma ile lüks araba bilgi sistemlerindeki kırılganlıkları inceleyen CanBusHack'tan Robert Leale vardı.

"Her yıl Black Hat katılımcılarının etrafı dünyanın her noktasından gelen, hem saldırı hem de savunma alanlarında ileri seviyelerdeki, en zeki ve yenilikçi güvenlik pratisyenleri ile sarılıp sarmalanmaktadır. Black Hat Brifinglerinde ve Eğitimlerinde profesyonel gelişim ve kariyer fırsatları için diyaloglar ve network kurma imkanı hiçbir şeyle kıyaslanamaz", diyen Black Hat Genel Müdürü Trey Ford "Biz bu sebepten dolayı Black Hat Bölgesel Zirvelerini düzenlemeye başlıyoruz. Katılımcılarımızdan gelen geri bildirimlere ve daha içli dışlı toplantı merkezleri talebine dayalı olarak, teknik ve etkileşimli kursları artık daha bölgesel düzeyde sunma imkânına sahip olacağız. Bu bölgesel zirvelerin, alanında tek ve en iyi olan Black Hat etkinliklerini tüm dünyada tamamlar nitelikte olacağına inanıyor ve bu sonbaharda İstanbul'daki ilk Bölgesel Zirvemizi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Black Hat Bölgesel Zirvesi yaklaşıyor

Black Hat Bölgesel Zirvesi yaklaşıyor

İstanbul; Black Hat'in oldukça teknik ve etkileşimli, konularında referans teşkil eden eğitimlerine bölgesel anlamda ev sahipliği yapacak olan ilk yerdir. İlk Black Hat Bölgesel Zirvesi, dünyanın farklı yerlerinden gelip bilgi güvenliğindeki en son trendleri tartışacak olan yerel ve bölgesel uzmanların ve araştırmacıların karışımı niteliğinde olacaktır.

10-12 Eylül 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Black Hat Bölgesel Zirvesi, Black Hat Eğitimleri ve Brifinglerinden oluşacak.

Bilişim ve bilgi güvenliği alanındaki üst düzey profesyonelleri hedefleyen Black Hat; pratisyenler, karar mercileri ve uygulayıcılar için trendler ve piyasa incelemeleri üzerine hem teknik hem de yüksek düzeyli tartışmalar sağlayarak; samimi bir fikir alışverişi ve eğitim imkanı sunan etkinlikler olarak bilinir.

Black Hat Bölgesel Zirveleri, spesifik konularda sunulacak 1-günlük eğitim formatları ile, lokal ve global araştırmacıların bir araya gelerek bilgi güvenliğindeki en son gelişmeleri değerlendirecekleri ortamlar oluşturacak. Tüm dünyada kıdemli IT ve bilgi güvenliği profesyonellerini buluşturan Black Hat etkinlikleri, aynı zamanda karar mercilerini ve üst düzey yöneticileri ilgilendiren güvenlik konularında, teknik eğitimlerin yanı sıra makro seviyede piyasa ve trend analizleri sunmaktadır.

Okuyucu Yorumları