Black Ops 3 tozu dumana kattı!

Black Ops 3, sadece 3 günde elde ettiği gelirle, ülkelerin yıllık gelirini bile gölgede bıraktı!

Black Ops 3 tozu dumana kattı

Call of Duty: Black Ops 3, üç gün gibi kısa bir sürede 550 milyon dolar kazanmayı başardı. Bu miktar, 2015 yılındaki herhangi bir oyun, film, kitap veya CD'nin aynı sürede kazandığından çok daha fazla. 6 Kasım Cuma günü yayınlanan oyun, serinin 12. oyunu olmuştu.

Eğer bu miktarı daha iyi anlamak için örnek vermek gerekirse, açılış hafta sonlarında Jurassic World 208 milyon dolar ve Marvel's The Avenger filmi 207 milyon dolar kazanmıştı. Black Ops 3, bu ikisinin toplamından fazla gelir sağlamış durumda.

Bir başka örnek vermek gerekirse, Call of Duty: Black Ops 3, ilk gününde göreceli olarak çok küçük bir sayı olan 8.3 milyon kitap kopyası satan Harry Potter and the Deathly Hallows ve NSYNC'in ilk haftada sadece 2.3 milyon kopya satan No Strings Attached albümünden daha fazla gelir sağladı.

Bahsedilen gelir, sekiz küçük ülkenin bir yılda elde ettikleri gelirden daha fazla ve dokuzuncuya da yaklaşmakta.

İşin en ilginç tarafı ise, bu satışın eşsiz olmaması. Call of Duty: Black Ops 2 oyunu ilk 24 saat içerisinde yaklaşık olarak 500 milyon dolara ulaşmıştı ve Activision'ın raporlarına göre ilk Black Ops oyunu da şu anda 1 milyar doların üzerine ulaşmış durumda.

Call of Duty: Black Ops 3, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 ve PC platformları için yayınlandı...

Okuyucu Yorumları