BlackBerry 10, Z10 ve X10 hakkında bilinenler

Birkaç gün sonra patlayacak BlackBerry 10 ve yeni cep bombaları hakkında bilinen her şey!

İşte beklenen cep bombası!

Her geçen gün daha çekişmeli hale gelen akıllı cep piyasasında en güçlü oyuncuların yanına yaklaşmak isteyen Ubuntu, Firefox gibi daha küçük adaylar var. Bir zamanların çok popüler akıllı cep üreticisi Kanada merkezli RIM ise 30 Ocak'ta tanıtacağı yeni işletim sistemi BlackBerry 10 ile cep piyasasına güçlü bir geri dönüş yapmaya hazır görünüyor. BlackBerry 10 işletim sisteminin yanında, bu işletim sistemini kullanan en az iki telefonun da tanıtılması bekleniyor.

BlackBerry 10 işletim sistemi ne sunacak?

Peki BlackBerry OS 10'da onu iOS ve Android'e rakip yapabilecek neler var? BlackBerry 10, bir önceki sürümün arayüzünü büyük ölçüde değiştiriyor ve geliştiriyor. İşletim sisteminden geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan görüntüler, RIM'in Android, iOS ve Windows Phone'dan esinlendiğini gösteriyordu. Bunun yanında işletim sisteminin son derece akıcı çalışması da, RIM için artı puan niteliğinde.

BlackBerry 10'lu cep: BlackBerry X10

QWERTY fiziksel klavyeyle geleceği düşünülen X10'un geri kalan özellikleri şimdilik söylenti niteliğinde. Bununla birlikte yukarıda gördüğünüz, crackberry.com tarafından sızdırılan cebin gerçek BlackBerry X10 olma ihtimali yüksek.

Üst düzey Blackberry Z10, CHIP Online yorumu

Üst düzey Blackberry Z10, CHIP Online yorumu

Üst düzey BB10'lu cep: Blackberry Z10

Fiziksel klavyesi bulunmayan, tamamen dokunmatik ekrandan meydana gelen BlackBerry Z10, telecom-presse.at web sitesine göre 4.2 inç'lik 1080p çözünürlüklü bir ekrana sahip.

Gücünü 1.5GHz çift çekirdekli işlemcisinden alan Z10'un ilk testleri (cebin Alpha sürümünde), onun oldukça akıcı bir performans sunduğunu gösteriyor. 2GB RAM ile gelen cihazın 16GB'lık depolama alanı, microSD ile genişletilebiliyor. Z10'un 1800mAh'lik plini değiştirmeniz mümkün.

8 megapiksel arka kamera, 1.9 megapiksel ön kamera, Wi-Fi, HSPA, HDMI arayüzü gibi özelliklere de sahip olduğu iddia edilen cep, RIM'in umutlarını tekrar yeşertebilecek kadar iyi görünüyor.

CHIP Online yorumu

RIM'in rakipleri karşısında ayakta kalabilmek için güçlü bir duruş sergilemesi şart. BlackBerry 10'un detayları tam olarak bilinmese de, şimdiye kadar ortaya çıkanlar onun modern, gelecek vadeden bir işletim sistemi olduğunu gösteriyor. Z10 göründüğü kadarıyla oldukça iyi bir cep, ancak yine de olağanüstü bir yenilik sunduğunu söylemek zor.

30 Ocak'ta yapılacak tanıtımla yeni BlackBerry'ler üzerindeki sır perdesi tamamen kalkmış olacak. Gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Okuyucu Yorumları