BlackBerry, Android'i sevdi!

Android'li ilk telefonu Priv'i piyasaya süren BlackBerry, görünüşe göre bu kadarla kalmayacak!

BlackBerry, Android'i sevdi!

BlackBerry, üzerinde hayli mesai harcadağı ve 2013'ün başlarında kullanıma sunduğu mobil platformu BB10'u yavaş yavaş gözden çıkarmaya hazırlanıyor. BlackBerry CEO'su John Chen, CES 2016 etkinliklerinde verdiği bir söyleşide firmanın 2016'da en az bir tane yeni bir Android telefonu daha görücüye çıkarmaya hazırlandığını açıkladı.

Chen, ilk modelin ardından yeni bir ikinci modelin daha piyasaya sürülmesinin ilk modelin satış grafiğine bağlı olduğunu belirtti. Android telefon ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir resmi detaya sahip olmasak da, geçtiğimiz yıl sızdırılan bazı bilgiler firmanın bu modelinin "Vienna" kod adıyla isimlendirildiğine işaret ediyor.

BlackBerry'nin Android'li yeni bir model üzerinde çalışması yine de BB10'a tamamen veda edeceğimiz anlamına gelmiyor. Zira, Chen'in söylemlerine bakılacak olursa firmanın Priv'le birlikte başlayan Android hamlelerinin asıl amacı BlackBerry'yi yeniden popüler bir marka haline getirip sonrasında yine bir BB10 modeli geliştirebilmek. Chen, BB10'a dair hayalleri üzerine fazla bir şey söylemese de, firmanın 2016 içerisindeki karlılığının beklentileri karşılamasını umuyor.

Okuyucu Yorumları