BlackBerry: Ani çıkış, sert düşüşe döndü!

Yılların cep telefonu devi, büyük umutlarla piyasaya sürdüğü yeni modellerinde de umduğunu bulamadı!

Olmayınca olmuyor!

Microsoft, Windows Phone ile uzun süredir mobil dünya içerisinde ter döküyor. Yakın bir zamanda WP'nin ürün müdürü Larry Lieberman'nın verdiği bir röportajda yaptığı "şu anda işletim sistemi olarak piyasadaki rakiplerimizin çoğu arasından sıyrılarak üçüncülüğe yükseldik ve bu üçüncülükle gurur duyuyoruz" açıklamasının ardından gözler bir kez daha BlackBerry'ye çevrildi. Uzun süre boyunca üçüncülük koltuğunda oturan BlackBerry'den gelen gelen haberler ise, Microsoft'un iddiasını doğrular nitelikte.

Reuters'in yayınladığı rapora göre, 1 Haziran'a kadar geçen son üç aylık süreçte, BlackBerry, 67 milyon dolarlık zarar gösterdi. Şirket, ilk mali çeyrekte 6.8 milyon akıllı telefon satabildi. Satışı yapılan telefonlarınsa yüzde 40'lık oranı BB 10 işletim sistemi kullanıyordu ki bu da kabaca 2.72 milyon cihaz anlamına gelmekte. Pek tabii bu rakamlara Nisan'da piyasaya çıkan BlackBerry Z10'nun satışları da dahil.

Ortaya çıkan rakamlar günümüz itibariyle sermaye ortaklarını hiçbir şekilde mutlu etmiyor. An itibarıyla BlackBerry'nin hisseleri neredeyse yüzde 25 oranında düşmüş bulunuyor ki firma 2013 mali dönemi bitinceye kadar dışarıdan gelen tüm yatırımcılara kapısını kapamış durumda... Öyle görünüyor ki BlackBerry 10 akıllı telefonlar hızla gözden düşüyor ve firmanın kendisini kurtarması için yapması gereken, etkileyici ve farklı bir telefon ile piyasadaki payını artırmak...

Okuyucu Yorumları