BlackBerry çalışanlarına büyük şok

Eski parlak günlerini mumla arayan cep devinin en tepesinden, çalışanlarını şoka sokan açıklama!

"2014'te olmayabilirsiniz!"

BlackBerry'de uzun süredir iyi gitmeyen işlerin, yakın gelecekte düzelmesi beklenmiyor. Yeni CEO olarak şirketin başına geçen John S. Chen, geçen yıl 17 bin olan ve 2013'te 11 bin kişiye düşen çalışan sayısının daha düşeceğinin işaretlerini verdi ve çalışanlarına gönderdiği mektupta seneye herkesin yerinde olmayacağını hatırlattı. BlackBerry'nin 2014 içinde 4.500 kişiyi işten çıkarması bekleniyor.

İşten ayrılacakları duyurulanlar arasında şirketin iki başkan yardımcısı da yer alıyor. Ancak bu ayrılmaların "zorlamayla" mı olduğu yoksa iki başkan yardımcısının başka iş fırsatlarını değerlendirmek için istifa mı ettikleri henüz bilinmiyor. Fakat şirketten büyük kopmaların yaşandığı da gerçek. Ayrılacaklar arasında pazarlama müdürü, finans müdürü ve operasyonlar müdürü de yer alıyor. Tüm bu ayrılıklar, yeni CEO'nun, şirketteki üst düzey yöneticileri yeni isimlerle değiştirmek istemesi olarak yorumlanıyor.

BlackBerry'nin değeri de hızla düşüyor. Eylül ayında bir yatırım şirketi BlackBerry'yi satın almak için 4.7 milyar dolar teklif etmişken şirketin şu andaki piyasa değeri 3.5 milyar dolara kadar gerilemiş bulunuyor. IDC'nin raporlarına göre, BB 2013'ün üçüncü çeyreğinde, toplam satışlarının neredeyse yarısını kaybetti ve sadece 4.5 milyon telefon satış adedine ulaşabildi. Bu da dünyadaki telefon pazarının sadece yüzde 1.7'si anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları