BlackBerry Classic için yolun sonu...

...Ve bir akıllı telefon efsanesine daha veda ediyoruz: İşte bir dönemin büyük cep devi BlackBerry'den gelen veda haberi...

Bir telefon efsanesinin sonu!

BlackBerry, "tam klavye ve kare ekran" tasarımından vazgeçtiğini, BlackBerry Classic modelinin üretimini durdurduğunu açıkladı.

BlackBerry GM for Devices ve COO'su Ralph Pini, portfolyolarını yenilemek ve ilerletmek amacı ile akıllı telefon serilerini değiştirdiklerini söyledi. Ayrıca Pini, Classic modelinin ortalama ömrünün çok üzerine çıktığını da belirtmekte.

Güvenliği ve tam fiziksel klavyesi ile tanınan BlackBerry Classic, işletmeler ve hükümet alanlarında oldukça popülerdi. Ancak BlackBerry OS'un market payının yüzde 0.5'e kadar gerilemesi sebebiyle firma, telefon üretimi sektöründe kalabilmek için bazı değişiklikler yapmak zorundaydı.

Classic modelinden vazgeçmek, BlackBerry için geri dönüşü olmayan bir adım olarak düşünülebilir çünkü ABD hükümeti, BlackBerry'nin bu kararına karşılık neredeyse anında yaptığı açıklama ile telefona verdiği desteği durdurduğunu duyurdu. Bu da telefonun sahip olduğu pazar pozisyonunun büyük bir kısmını ortadan kaldırmış durumda.

BlackBerry'nin yeni sunacağı daha "modern" modellerin firmayı kurtarıp kurtarmayacağı henüz belli değil. Ancak bu finansal yıl içerisinde yapılacak olan akıllı telefon satışları, firmanın geleceğini belirleyecek sayıları ortaya koyacak...

Okuyucu Yorumları